Quantcast

Δημητρακόπουλος: Ο Βέλγος δικαστής που ερευνά το Qatargate δεν έχει στοιχεία που να τεκμηριώνουν την κατηγορία της δωροδοκίας της Καϊλή

Επίσης, για άλλη μια φορά διακήρυξε την αθωότητα της Καϊλής, υποστηρίζοντας ότι κάλεσε την αστυνομία μόλις ενημερώθηκε για τη σύλληψη του συντρόφου της

Ο Βέλγος δικαστής που ερευνά το σκάνδαλο Qataragate  «δεν έχει στοιχεία που να τεκμηριώνουν την κατηγορία της δωροδοκίας» κατά της Ελληνίδας ευρωβουλευτή. Εύας Καϊλήδήλωσε ο δικηγόρος της στο Euronews την Τρίτη, καταγγέλλοντας την κράτησή της στη φυλακή ως «νομικά εσφαλμένη».

Σύμφωνα με το euronews.com, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος είπε σε συνέντευξή του στο μέσο ότι «ο δικαστής Claise είπε ότι δεν έχει στοιχεία που να τεκμηριώνουν την κατηγορία της δωροδοκίας, αλλά μπορεί να βρεθούν στοιχεία στο μέλλον».

«Αυτό δεν είναι συμβατό με το κράτος δικαίου, το ευρωπαϊκό κράτος δικαίου για να κρατηθεί κάποιος στη φυλακή με την προοπτική να βρει στοιχεία στο μέλλον. Είναι νομικά λάθος. Θέλω να πιστεύω ότι δεν υπάρχει πολιτική επιρροή σε αυτήν την απόφαση» πρόσθεσε.

Επίσης, για άλλη μια φορά διακήρυξε την αθωότητα της Καϊλής, υποστηρίζοντας ότι κάλεσε την αστυνομία μόλις ενημερώθηκε για τη σύλληψη του συντρόφου της. «Αυτό είναι ένα σοβαρό αποδεικτικό στοιχείο ότι η πρώτη της κίνηση ήταν να μιλήσει στην αστυνομία», είπε ο δικηγόρος. «Αυτό σημαίνει ότι δεν γνώριζε ότι υπήρχε κάτι παράνομο στο σπίτι της, διαφορετικά δεν θα είχε καλέσει την αστυνομία. Αλλά δεν ήταν δυνατό επειδή η αστυνομία δεν μιλούσε αγγλικά και μετά συνέβησαν όλες οι εξελίξεις«.

Σύμφωνα με τον Δημητρακόπουλο, η Καϊλή δεν γνώριζε για τα χρήματα και τα έμαθε μόλις είδε την είδηση. Στη συνέχεια αποφάσισε να καλέσει στενούς συναδέλφους του συντρόφου της -μερικοί από τους οποίους κατηγορούνται τώρα και για διαφθορά- για να απαλλαγεί από τα χρήματα που βρέθηκαν τελικά στο διαμέρισμά της και σε μια βαλίτσα που μετέφερε ο πατέρας της.

Ο κ. Δημητρακόπουλος αρνείται επίσης ότι δέχθηκε δωροδοκίες από το Κατάρ και επιμένει ότι οι πολιτικές της αποφάσεις ήταν σύμφωνες με τις ευρωπαϊκές αποφάσεις.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειαζόταν φυσικό αέριο, επομένως η κυρία Καϊλή δεν πρόσφερε καμία υπηρεσία στο Κατάρ σε αντάλλαγμα για δωροδοκίες. Η πρώτη και μοναδική ψηφοφορία στην οποία συμμετείχε η κυρία Καϊλή αφορούσε το δικαίωμα των πολιτών του Κατάρ να έρχονται στην ΕΕ χωρίς βίζα, το οποίο πέρασε με πλειοψηφία 70% έναντι 30%, οπότε η ψήφος της κυρίας Καϊλή δεν είχε καμία αξία ούτως ή άλλως». είπε ο Δημητρακόπουλος.

Την επόμενη εβδομάδα, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής θα βρεθεί ξανά στο δικαστήριο όπου θα αποφασιστεί εάν θα παραμείνει στη διαβόητη φυλακή Χάρεν του Βελγίου.

Ο δικηγόρος είπε επίσης ότι η μόνη στιγμή χαράς της Εύας Καϊλή από τότε που συνελήφθη ήταν όταν τελικά της επέτρεψαν να δει τη δίχρονη κόρη της ενώ βρισκόταν στη φυλακή.

Πηγή:euronews.com