Δένδιας: Ο αναθεωρητισμός δεν πρέπει να πετύχει – Μπέρμποκ: Δεν τα κάναμε όλα σωστά την περίοδο της κρίσης

Προηγήθηκε συνάντηση της κ. Μπέρμποκ πρώτα με τον πρωθυπουργό και στη συνέχεια με τον υπουργό Εξωτερικών.

Εξετάσαμε τις διμερείς μας σχέσεις, που εκτίνονται στον χρόνο με φωτεινά και μελανά σημεία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στις κοινές δηλώσεις του με την Γερμανίδα υπουργό Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ αμέσως μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση τους.

Στη διάρκεια των δηλώσεών του ο Νίκος Δένδιας έστειλε το μήνυμα ότι το παράδειγμα του αναθεωρητισμού στην Ουκρανία δεν μπορεί να πετύχει, καθώς επόμενο θύμα του μπορεί να είναι η Ελλάδα.

Στη συνέχεια ο κ. Δένδιας έθεσε το θέμα της παράδοσης γερμανικών υποβρυχίων στην Τουρκία, λέγοντας ότι κινδυνεύει να αλλάξει η ισορροπία δυνάμεων υπέρ μιας χώρας που έχει εκδώσει απειλή πολέμου σε βάρος της Ελλάδας, που παραβιάζει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα, κατέχει παράνομα έδαφος κράτους μέλους της ΕΕ, μιας χώρας που κονιορτοποιεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία του Τύπου.

Πρόσθεσε ότι και η Ελλάδα έχει τα ίδια υποβρυχία, αλλά δεν απειλεί κανέναν γείτονά της και δεν είναι αναθεωρητική δύναμη.

Επίσης, έθεσε στην κ. Μπέρμποκ το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, λέγοντας πως η Ελλάδα εκτιμά την ανάληψη της ιστορικής ευθύνης από την πλευρά της Γερμανίας, ωστόσο θα ήθελε ηανάληψη ευθύνης να είναι ολόκληρη: «Για την ελληνική κυβέρνηση και την ελληνική κοινωνία το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων είναι ανοικτό.Η ρύθμιση είναι για εμάς θέμα αρχής και εκτιμούμε ότι θα είναι αμοιβαία επωφελής».