Αμετανόητος ο Μουτζούρης για τις χυδαίες εκφράσεις κατά πρωθυπουργού: «Γιατί να ζητήσω συγγνώμη;»

«Η ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΦΟΡΤΙΣΗ ΜΕΓΑΛΗ»

Στο βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και στο οποίο εμφανίζεται να χυδαιολογεί κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, τη στιγμή που η κατάσταση με το μεταναστευτικό είναι τεταμένη, αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης.

«Η συνομιλία είναι υπό φόρτιση μεγάλη», είπε ο κ. Μουτζούρης μιλώντας στο Μega για το βίντεο στο οποίο φαίνεται να κάνει χειρονομία αναφερόμενος στον πρωθυπουργό και να αποκαλεί τα ΜΑΤ δυνάμεις κατοχής και στρατό του Ερντογάν.

Πρόσθεσε παράλληλα ότι «για τις ιδιωτικές μου συνομιλίες δεν ζητάω συγγνώμη. Στις ιδιωτικές μου συνομιλίες μπορώ να εκφράζομαι όπως θέλω». Ο κ. Μουτζούρης σημείωσε επίσης ότι δεν μεταφέρει τι του είπε ο κ. Μητσοτάκης στο τηλέφωνο και επεσήμανε ότι «συνομιλώ με υψηλό τόνο, γιατί εκείνη την ώρα είμαι μέσα στο στρατόπεδο επί τρεις ώρες και χιλιάδες Μυτιλινιών επιχειρούσαν να εισβάλουν».

«Καμία επανάσταση κατά του κράτους, κατά της κυβερνήσεως, θέλουμε τα νησιά μας να παραμείνουν ελληνικά», συνέχισε, ενώ τόνισε ότι «τρεις ώρες προσπαθούσα για την ασφάλεια των ανδρών των ΜΑΤ».

Ο Κώστας Μουτζούρης ζήτησε επίσης να κατέβουν οι τόνοι και τόνισε ότι «όλα τα θέματα θα λυθούν και λύσεις θα βρεθούν». Αναφερόμενος στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί για το μεταναστευτικό στο Μέγαρο Μαξίμου, είπε ότι αν αποχωρήσουν τα ΜΑΤ μέχρι το μεσημέρι θα πάει.

Ο κ. Μουτζούρης εμφανίστηκε αμετανόητος για τη χυδαιότητα που επέδειξε για το πρωθυπουργό και σε δηλώσεις του. «Γιατί να ζητήσω συγγνώμη; Σε ιδιωτική συνομιλία να ζητήσω συγγνώμη;», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μουτζούρης. «Κατ’ ιδίαν μπορώ να δείξω σε όποιον θέλω ό,τι θέλω, είναι ιδιωτική συνομιλία» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο «δεν έδειξε η κυβέρνηση ότι θέλει να σωθεί το νησί όταν κάνει δομές όπου θα εγκλωβιστεί χιλιάδες κόσμου». Όπως είπε ο Κώστας Μουτζούρης στάση του θα ήταν διαφορετική «αν έβλεπα απεγκλωβισμό μεταναστών ή φύλαξη συνόρων».

Ερωτηθείς αν θα πάει στη σύσκεψη, το απόγευμα, στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Μουτζούρης απάντησε «αν φύγουν τα ΜΑΤ και βεβαιωθώ ότι θα υπάρχει ηρεμία, θα το σκεφτώ αν θα πάω στο Μαξίμου». Όσον αφορά στα επεισόδια σε βάρος αστυνομικών σε Λέσβο και Χίο ο κ. Μουτζούρης είπε «καταδικάζω 100% τον εγκλωβισμό των ΜΑΤ όπως καταδικάζω τις βιαιότητες που υπέστησαν οι κάτοικοι των νησιών. Ήταν πολύ βίαιοι αυτή τη φορά οι αστυνομικοί. Εγώ τα σέβομαι τα σώματα ασφαλείας».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης δήλωσε για τον κ. Μουτζούρη ότι «θα πρέπει ο ίδιος να επικοινωνήσει με τον πρωθυπουργό, να ζητήσει συγγνώμη και να αναλάβει υπεύθυνα τον ρόλο του εκλεγμένου. Δεν είναι σχολιαστής σε κανάλι, έχει ευθύνη στην εύρεση λύσης».

Υπενθυμίζεται ότι σχολιάζοντας το βίντεο με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου να χυδαιολογεί κυβερνητικά στελέχη τόνισαν τα εξής: «Μετά από αυτή τη χυδαία συμπεριφορά δεν έχουμε να πούμε κάτι με τον κ. Μουτζούρη. Θα συνομιλήσουμε με τους υπόλοιπους αυτοδιοικητικούς. Είναι κρίμα για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου να είναι σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία περιφερειάρχης ο κ. Μουτζούρης».

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας χαρακτήρισε «γραφικό και επικίνδυνο» τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, σχολιάζοντας την προσβλητική του συμπεριφορά κατά του πρωθυπουργού.