Αίγυπτος: Τα δημοσιεύματα του αιγυπτιακού Τύπου για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι

Με εκτενή δημοσιεύματα καλύπτει αναλυτικά τη σημερινή συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον 'Αμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, ο αιγυπτιακός Τύπος

Με εκτενή δημοσιεύματα καλύπτει αναλυτικά τη σημερινή συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον ‘Αμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, ο αιγυπτιακός Τύπος.

 

 

Η «Αλ Αχράμ» τονίζει ότι «ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Αλ Σίσι και ο Έλληνας πρωθυπουργός τάσσονται υπέρ της ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας, του εμπορίου και του τουρισμού», επιβεβαιώνοντας την «ανάγκη συνέχισης της ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών», ενώ επισημαίνει τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι «η Ελλάδα στηρίζει την Αίγυπτο στο ζήτημα του φράγματος της Αιθιοπίας».

Η «Egypt Today» αναφέρει ότι «ο Αιγύπτιος Πρόεδρος δηλώνει ότι υποστηρίζει την Ελλάδα σε απόπειρες παραβίασης της κυριαρχίας της, ενώ επισημαίνει ότι «ο Αιγύπτιος Πρόεδρος και ο Έλληνας πρωθυπουργός συζητούν τη διμερή συνεργασία»

Η «Sada el Balad» αναφέρει ότι οι δύο ηγέτες επικροτούν «τους ιστορικούς δεσμούς Αιγύπτου – Ελλάδας που ξεκινούν πριν από 3.000 χρόνια», ενώ συζητούν τις διμερείς σχέσεις και περιφερειακά ζητήματα.

Πηγή: ΑΜΠΕ