ΤΑΙΠΕΔ: Ποιες εκκρεμότητες θέλει να κλείσει πριν τις εκλογές

Ο πρώτος βασικός στόχος που επιδιώκεται να επιτευχθεί πριν το κλείσιμο της Βουλής, είναι η κύρωση της νέας σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ)

Τρεις διακριτούς στόχους στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων έχει η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ μέχρι την προκήρυξη των εκλογών. Το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών του Ταμείου δεν περνά από τη Βουλή αλλά υπάρχουν και διαδικασίες που πρέπει να λάβουν έγκριση από το Κοινοβούλιο.

 

Ο πρώτος βασικός στόχος που επιδιώκεται να επιτευχθεί πριν το κλείσιμο της Βουλής, είναι η κύρωση της νέας σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ). Και αυτό γιατί όλα δείχνουν ότι η τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης του αερολιμένα των Σπάτων, η οποία θα περιλάβει το νέο καθεστώς εταιρικής διακυβέρνησης στο ΔΑΑ θα απαιτήσει κύρωση από την Βουλή.

Η αλλαγή του καταστατικού εταιρικής διακυβέρνησης θεωρείται το πιο κρίσιμο στοιχείο για να προωθηθεί η εισαγωγή των μετοχών ΔΑΑ κυριότητας ΤΑΙΠΕΔ στο ΧΑ. Στο ΤΑΙΠΕΔ είναι πεπεισμένοι ότι η αλλαγή του μοντέλου εταιρικής διακυβέρνησης απαιτεί κύρωση στη Βουλή και γι’ αυτό ο στόχος είναι να έρθει μια τέτοια συμφωνία μέχρι τις 10 Μαρτίου 2023. Τότε αναμένεται να ζητήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την προκήρυξη των εκλογών και το κλείσιμο της Βουλής.

 

 

Διαβάστε περισσότερα στο powergame.gr