Τα νέα γραφεία του Μυτιληναίου στο Παρίσι, η αποεπένδυση στην Ελλάκτωρ και η συνδρομή από Κύπρο για τον Λογοθέτη

Σφίγγει ο κλοιός για Λογοθέτη

Σφίγγει ο κλοιός για Λογοθέτη

-Ραγδαίες μαθαίνω ότι είναι οι εξελίξεις σε σχέση με τον εφοπλιστή Λογοθέτη, που ονειρεύονταν να γίνει μέχρι και δήμαρχος στη Νέα Υόρκη. Μετά το τέλος της καραντίνας ξεμπλόκαραν οι περισσότερες διαδικασίες στη Δικαιοσύνη αλλά και στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες. Και δεν αναφέρω τυχαία την ανεξάρτητη αρχή, αφού όπως μαθαίνω, εκεί επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εν προχωρούσε απολύτως τίποτα που σχετίζονταν με τον Λογοθέτη. Εσχάτως δικαστές και ελεγκτές άρχισαν να ξεσκονίζουν τα χαρτάκια τους, γεγονός που προμηνύει δυσάρεστες εξελίξεις για τον παλιό (και προνομιακό) συνομιλητή της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Δεν σας κρύβω ότι καταλυτικό ρόλο στην επίσπευση των διαδικασιών έπαιξε και η πρόσφατη (που λέει ο λόγος) απόφαση της κυπριακής Δικαιοσύνης που δικαίωσε πανηγυρικά τους πρώην συνεργάτες του Λογοθέτη. Α και μιας που το φέρε η κουβέντα κάτι πήρε τ΄ αυτί μου ότι ήδη έχουν ζητηθεί συνδρομές από την Κύπρο.

Απολογήθηκε ο αρθρογράφος Τάρκας

-Όπως διαβάζω στην εφημερίδα «Δημοκρατία» του Ιωάννη Φιλιππάκη, προχθές προσήλθε στην ανακρίτρια που διενεργεί τη σχετική ανάκριση, ο αρθρογράφος της εφημερίδας Αλέξανδρος Τάρκας, για να απολογηθεί με την ιδιότητα του κατηγορουμένου, για το βαρύτατο αδίκημα της εκβίασης του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή. Μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος, χωρίς να του επιβληθούν περιοριστικοί όροι. Για την ίδια υπόθεση έχει ήδη απολογηθεί ο δικηγόρος Μανώλης Μαργωμένος, ενώ κατά το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται να καταθέσει και ο εκδότης της εφημερίδας Φιλιππάκης. Για όσους δεν το γνωρίζετε πρόκειται για μια παράλληλη προανάκριση που διενεργεί ο Άρειος Πάγος μετά την μήνυση του Μιωνή. Κάποιοι εκ των κατηγορουμένων θα απολογηθούν και για την άλλη υπόθεση που σχετίζεται με τον Παπαγγελόπουλο και τη Novartis. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει προφανώς ο εκδότης της «Δημοκρατίας» που πανηγυρίζει για το γεγονός ότι δεν επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι στον Τάρκα.

! Από αξιόπιστη (σχετικά) πηγή πληροφορούμαι ότι ο Γρύλλος της Sky Express ετοιμάζει κάτι μεγάλο που συνδέεται με τον τουρισμό.

Πουλάνε οι Μπακοκαυμενάκηδες

-Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί στην πιάτσα μια φήμη, που δυσκολεύομαι δεν σας κρύβω να την επιβεβαιώσω, σύμφωνα με την οποία οι Μπακοκαυμενάκηδες, σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο της αποεπένδυσης από την Ελλάκτωρ. Εν προκειμένου δεν ξέρω που βρίσκεται η αλήθεια, που το ψέμα και που η υπερβολή. Ωστόσο με την λογική και μόνο να σκεφτεί κανείς θα καταλήξει σε ένα τέτοιο συμπέρασμα. Την ίδια ώρα οι Ολλανδοί αναζητούν πρόσωπα (και όχι λίγα) για να στελεχώσουν όσο το δυνατόν καλύτερα τις εταιρείες. Θυμάστε που σας έλεγα ότι οι πρώτες επιλογές ήταν κάπως προσωρινές; Ε αυτό έρχεται (κάπως) να επιβεβαιωθεί.

!Τα σκαλιά της εκκλησίας μαθαίνω ότι ετοιμάζεται να ανεβεί η εργαζόμενη στην Reds του Ομίλου Ελλάκτωρ, Μαρία Λαθούρη, που κάποια στιγμή είχε προσβληθεί από το μικρόβιο της πολιτικής. Το όμορφη κορίτσι σιγά σιγά βάζει γενικότερη τάξη στην ζωή της, τόσο σε επαγγελματικό, όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Στο Παρίσι ο Μυτιληναίος

-Το 2021 ήταν μια ιδανική χρόνια για τον όμιλο Μυτιληναίου. Αυτό προκύπτει και από τις εκτιμήσεις των ξένων οίκων σχετικά με την πορεία της μετοχής του Ομίλου. Όμως άσχετα απ’ όλα αυτά ο Βάγγος, έχει δημιουργήσει μια εξωστρέφεια που ξεπερνά κατά πολύ τα ελληνικά σύνορα. Μάλιστα αν κρίνω από τα σχετικά αποτελέσματα όλες σχεδόν οι τοποθετήσεις εκτός Ελλάδος, έπιασαν τόπο και με το παραπάνω. Ο Μυτιληναίος βλέποντας το άνοιγμα της κυβέρνησης προς την Γαλλία, μαθαίνω ότι ετοιμάζεται να ανοίξει γραφεία και στο Παρίσι. Και επειδή δεν μιλάμε για επιχείρηση που ασχολείται με τον τουρισμό, υποθέτω ότι κάτι παραπάνω απ΄αυτά που βλέπουμε έχει εντοπίσει επί γαλλικού εδάφους ο έμπειρος επιχειρηματίας.

! Την Τετάρτη παραλαμβάνονται τα πρώτα έξι Rafale

Δημοσκοπήσεων το ανάγνωσμα
-Την τιμητική τους έχω την αίσθηση ότι θα έχουν την επόμενη βδομάδα οι δημοσκοπήσεις. Ήδη κάποιες από αυτές ξεκίνησαν να διενεργούνται. Από τα πρώτα δείγματα επιβεβαιώνεται η δυναμική που κατέγραψε από την πρώτη στιγμή ο σύντροφος Νίκος Ανδρουλάκης. Παράλληλα επισφραγίζεται και η κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ, που πλέον εκτός από τον Μητσοτάκη, έχει να αντιμετωπίσει και τον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Και μιας και μιλάμε για δημοσκοπήσεις, ενδιαφέρον έχει η δημοσκόπηση που φιλοξενεί σήμερα η εφημερίδα «Παραπολιτικά». Πρόκειται για μια έρευνα της GPO που διενεργήθηκε σε δείγμα 1200 ψηφοφόρων, στους τέσσερις νόμους της Κρήτης. Όπως προκύπτει από την έρευνα ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει ένα από τα πιο δυνατά εκλογικά του προπύργια, αφού ο Ανδρουλάκης χωρίς να έχει ανακοινώσει υποψήφιους, αναπτύσσει τεράστια δυναμική σε επίπεδο νησιού.

Ο Μητσοτάκης περιοδεύει στη Κρήτη

Και μια κι ο λόγος για την Κρήτη, να σας πω ότι από πληροφορίες που φτάνουν στα αυτιά μου, ο πρόεδρος Κυριάκος, ετοιμάζει περιοδεία στη γενέτειρα του. Όχι στο μέλλον, αλλά προς τα τέλη της επόμενης βδομάδας. Βλέπετε ο Μητσοτάκης δεν πρόκειται να αφήσει ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία που του παρέχει η διάσπαση των δυνάμεων στο χώρο της κεντροαριστεράς σε επίπεδο νησιού. Πέραν τούτου ενδεχομένως να είναι και ο πρώτος πρωθυπουργός που έχει να πει πράγματα στους Κρητικούς. Και δεν μιλάμε για υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, αλλά για την δρομολόγηση έργων (ΒΟΑΚ, αεροδρόμιο Ηρακλείου) που επί χρόνια βρίσκονταν στα χαρτιά και πλέον έχει ξεκινήσει η υλοποίηση τους.

!Αυτός ο διαγωνισμός του Καραμανλή με τα λεωφορεία πιστέψτε με ότι έχει μεγάλο χάζι. Τόσο που δεν αποκλείω να τον δούμε σε κάποια από τις επιθεωρήσεις που ετοιμάζονται στα αθηναϊκά θέατρα.

Πηγή: Bigmouth, powergame.gr