Ψηφιακοί νομάδες: Η Ελλάδα στο top 10 των ανερχόμενων προορισμών

Το εξεταζόμενο διάστημα, οι αφίξεις digital nomads στην Αθήνα αυξήθηκαν κατά 163%

Μια θέση στο «top 10» των πλέον ανερχόμενων προορισμών, παγκοσμίως, για digital nomads κατακτά η Αθήνα. Η ελληνική πρωτεύουσα έχει τα τελευταία πέντε χρόνια, 2018-2023, τον δέκατο πιο γρήγορο ρυθμό ανάπτυξης μεταξύ των πιο δημοφιλών προορισμών για ψηφιακούς νομάδες ανά τον κόσμο.

 

Το εξεταζόμενο διάστημα, οι αφίξεις digital nomads στην Αθήνα αυξήθηκαν κατά 163%, που συνιστά τη δέκατη καλύτερη επίδοση στον κόσμο στη διάρκεια της πενταετίας. Μόνο το 2022 οι ψηφιακοί νομάδες, που ψήφισαν Αθήνα, αυξήθηκαν κατά 46%, ενώ το 2021 η αντίστοιχη άνοδος ήταν κατά 128%.

Τη μεγαλύτερη άνοδο στις προτιμήσεις των digital nomads, για την πενταετία 2018-2023, πετυχαίνει η πρωτεύουσα του Περού, Λίμα, και η πορτογαλική Λισαβόνα, με τις αφίξεις ψηφιακών νομάδων στους δύο αυτούς δημοφιλείς προορισμούς να αυξάνονται κατά 256%.
Μια θέση στο «top 10» των πόλεων του πλανήτη, που προτιμούν οι ψηφιακοί νομάδες για την εγκατάστασή τους, έχει το το Μεδεγίν, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κολομβίας, με αύξηση αφίξεων κατά 218% στην πενταετία.

 

Διαβάστε περισσότερα στο powergame.gr