Λέσβος: Συνάντηση τοπικών φορέων για την στήριξη του τουρισμού και την επανεκκίνηση της οικονομίας

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ

Καθοριστική για την επανεκκίνηση της οικονομίας των νησιών η στήριξη των επιχειρήσεων της Λέσβου αναφέρουν φορείς σε συνάντησή τους.

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λέσβου και αντιπρόεδρο του Δικτύου Νησιωτικών Επιμελητηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης INSULEUR Βαγγέλη Μυρσινιά και τους δύο αντιπροέδρους Παναγιώτη Τατάκη και Παρασκευά Φραντζέσκο είχε στη Μυτιλήνη η γενική γραμματέας Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα ζητήματα που απασχολούν τον νησιώτη επιχειρηματία και εν γένει την επιμελητηριακή κοινότητα στις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από την πανδημία του COVID-19.

Η κυρία Καλογήρου χαρακτήρισε καθοριστική για την επανεκκίνηση της οικονομίας των νησιών τη στήριξη των επιχειρήσεων. «Σε συνεργασία με τα νησιωτικά επιμελητήρια της χώρας και τους εν γένει παραγωγικούς φορείς συνδιαμορφώθηκαν συγκεκριμένα μέτρα και στοχευμένα χρηματοδοτικά εργαλεία για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας στα νησιά» δήλωσε η κ. Καλογήρου στο ΑΠΕ – ΜΠΕ. Το σχέδιο του νόμου πλαισίου για τη νέα Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική στον Νησιωτικό Χώρο που θεσμοθετεί τις πολιτικές αυτές, όπως τόνισε η κ. Καλογήρου, έχει ήδη συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο και τις αμέσως επόμενες ημέρες θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, ώστε να προωθηθεί στη Βουλή προς ψήφιση.