Κρυπτονομίσματα: Προς κέρδη οδεύουν Bitcoin και Ethereum

Προς κέρδη οδεύουν τον Οκτώβριο τα δύο μεγαλύτερα κρυπτονομίσματα, αψηφώντας ένα πρόσφατο σερί μηνιαίων απωλειών, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Bloomberg

Το Bitcoin σημειώνει άνοδο 6,9% τον Οκτώβριο (ημερήσια άνοδος 1,7%) και αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται γύρω στα 20.923 δολάρια ενώ το Ethereum σημειώνει άνοδο 4,84% σήμερα και 22,15% για τον μήνα συνολικά και διαπραγματεύεται στα 1.631 δολάρια.

Και τα δύο tokens σημείωσαν πτώση τους προηγούμενους έξι μήνες και οι ταύροι είχαν εναποθέσει ελπίδες σε αυτόν τον μήνα, καθώς ο Οκτώβριος τείνει ιστορικά να είναι θετικός για τις τιμές των κρυπτονομισμάτων.

Το πρόσφατο ράλι δεν φαίνεται να έχει προκληθεί από κάποιον μεμονωμένο παράγοντα, αλλά «οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε ένα πιο ευνοϊκό σκηνικό για τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου και τις ρευστοποιήσεις short θέσεων», τονίζει ο Greg Cipolaro, παγκόσμιος επικεφαλής έρευνας της NYDIG.

Ανέφερε ότι στις 26-27 Οκτωβρίου ρευστοποιήθηκαν ύψους 615 εκατ. δολαρίων για το Bitcoin και 462 εκατ. δολαρίων για το Ethereum.

Το Bitcoin είχε κολλήσει κάτω από τα 20.000 δολάρια για μεγάλο μέρος του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου, αλλά ανέβηκε πάνω από αυτό το επίπεδο τις τελευταίες ημέρες, καθώς προέκυψαν ενδείξεις ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί να υποχωρήσει στο ρυθμό αύξησης των επιτοκίων τους επόμενους μήνες.

Το κρυπτονόμισμα διαπραγματεύεται παράλληλα με περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, όπως ο Nasdaq 100, τους τελευταίους μήνες εν μέσω αυξήσεων της Fed και επίμονα υψηλού πληθωρισμού.

Τα μηνιαία κέρδη του Dogecoin κατά 73% εν μέσω προσδοκιών ότι η αγορά του Twitter από τον ενισχυτή Elon Musk μπορεί να οδηγήσει σε πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να δώσουν ώθηση στην τιμή του memecoin, βοήθησαν επίσης τα κρυπτονομίσματα.

Πηγή: Powergame.gr