«Γκαζώνει» το ΑΣΕΠ για τις 6.182 προσλήψεις

1.200 δημοτικοί αστυνομικοί και υγειονομικοί σε πρώτο πλάνο του υπουργείου

Προτεραιότητα στις προσλήψεις 4.000 εργαζομένων στην Υγεία, που θα γίνουν το επόμενο διάστημα, δίνει το υπουργείο Εσωτερικών. Η υπουργός Νίκη Κεραμέως, μιλώντας χθες το πρωί στην εκπομπή «Αταίριαστοι» στον Σκάι, τόνισε ότι «έχει προτεραιοποιήσει ο πρωθυπουργός τον κλάδο της Υγείας και έχει δεσμευτεί συνολικά για 10.000 προσλήψεις στην Υγεία». Συμπλήρωσε δε ότι το πρώτο πακέτο προσλήψεων στην Υγεία έχει επεξεργαστεί το ΑΣΕΠ και βρίσκονται σε τελικό στάδιο.

Όσον αφορά το μπόνους παραγωγικότητας στο Δημόσιο, η υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι «θα υπάρχει ανέλιξη και ανάπτυξη μαζί με το μπόνους, για αυτό είναι απαραίτητη η επιμόρφωση 250.000 δημοσίων υπαλλήλων για να γίνονται καλύτεροι», τονίζοντας παράλληλα ότι θα υπάρξουν και κύκλοι κινητικότητας στο Δημόσιο.

Από τις πρώτες προκηρύξεις που θα ανακοινωθούν είναι και οι προσλήψεις 1.200 δημοτικών αστυνομικών μέσω ΑΣΕΠ, ικανοποιώντας αιτήματα των δήμων για την ενίσχυση της ασφάλειας στις γειτονιές και συνεπικουρώντας την Ελληνική Αστυνομία, με βάση το νέο πλαίσιο καθηκόντων που ψηφίστηκε το 2023.

Πιο γρήγορα θα τρέξει και το ΑΣΕΠ τις υπόλοιπες προσλήψεις τις επόμενες ημέρες με δύο μεγάλες προκηρύξεις, για πρόσληψη 6.182 μόνιμων υπαλλήλων από τους 14.837 επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού της 4ης Μαρτίου 2023. Θα προσληφθούν 4.300 υπάλληλοι Πανεπιστημιακής και 1.882 Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Οι υπόλοιποι από τους επιτυχόντες που δεν θα προσληφθούν το 2023 θα έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση για τις προκηρύξεις που θα βγουν το 2024 και το 2025, με βάση τον προγραμματισμό των προσλήψεων που θα εγκρίνει τον Σεπτέμβριο το υπουργικό συμβούλιο.

Τον Ιούλιο ολοκληρώνεται η αποστολή των αιτημάτων των φορέων του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα προς το υπουργείο Εσωτερικών. Ο προγραμματισμός των προσλήψεων, που θα εγκριθεί τον Σεπτέμβριο, θα αποσταλεί στη συνέχεια στο ΑΣΕΠ προκειμένου να αρχίσει η επεξεργασία των νέων προκηρύξεων στα ίδια βήματα με όσες έχουν εκδοθεί μέχρι τώρα. Υπενθυμίζεται ότι στις προκηρύξεις των διάφορων φορέων έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο όσοι και όσες είναι επιτυχόντες στον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό και έχουν εγγραφεί επιτυχώς στο μητρώο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο μεγάλος γραπτός διαγωνισμός ήταν ο τελευταίος που πραγματοποιήθηκε με τόσο μεγάλο αριθμό εξεταζόμενων. Από το
2024 και στο εξής η ψηφιακή τεχνολογία παρέχει νέα εργαλεία, τα οποία το
ΥΠΕΣ σκοπεύει να αξιοποιήσει, μειώνοντας την ταλαιπωρία και τον χρόνο αναμονής για την έκδοση των αποτελεσμάτων.

Περικλής Καπετανόπουλος/Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Απογευματινή την Παρασκευή 7 Ιουλίου