Χρηματιστήριο Αθηνών: Οι τράπεζες ηγούνται της ανόδου – Rebalancing λόγω MSCI

Νέα αντίδραση επιχειρείται στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά

Νέα αντίδραση επιχειρείται στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, με τον Γενικό Δείκτη Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών να ανακάμπτει συγκρατημένα στις 913 μονάδες και με το βλέμμα των επενδυτών στις ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη. Από εκεί και πέρα, στο τέλος της συνεδρίασης αναμένεται το rebalancing και η είσοδος νέων κεφαλαίων στην Τέρνα Ενεργειακή δεδομένου ότι από αύριο η μετοχή εισέρχεται στον MSCI. Θα είναι η ένατη μετοχή και η τρίτη ενεργειακή, μετά τη Mytilineos και τη ΔΕΗ.

Από εκεί και πέρα, στην αγορά ακόμα συζητείται το roadshow του Λονδίνου και η στροφή των επενδυτών στις ενεργειακές μετοχές, αλλά και στις τράπεζες, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στις μετοχές εκείνες που το ΤΧΣ προγραμματίζει την έξοδό του, αφού συμμετέχει με 40% στην ΕΤΕ και 27% στην Πειραιώς. Κέρδη πάνω από 1,4% αυτή την ώρα για την Πειραιώς, στο 1,44 ευρώ. Κέρδη 1,21% για την Άλφα στο 1,04 ευρώ και κέρδη μικρότερα του 1% για ΕΤΕ και Eurobank. Περιορίζονται τα αρχικά κέρδη της ΔΕΗ σε κάτω από 6,70 ευρώ, αλλά με οριακά θετικό πρόσημο. Στα 19,35 σκαρφαλώνει η ΜΟΗ και πράξει πάνω από τα 7 ευρώ για τα ΕΛΠΕ. Στα 17,93 ενισχύεται οριακά ο Μυτιληναίος και θετικό πρόσημο για ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.

Βέβαια, σήμερα τελευταία μέρα του Νοεμβρίου, οι ξένοι επενδυτές παραδοσιακά κλείνουν τις θέσεις τους. Πάνω από 6% η απόδοση για τον FTSE 25 στον μήνα και πάνω από 3% στο έτος. Πάνω από 9% τα κέρδη για τις τράπεζες από το ξεκίνημα της χρονιάς με την Alpha Bank, την ΕΤΕ και την Eurobank να συνεχίζουν να μοιράζουν συγκινήσεις.

Τέλος, τα τεχνικά περιθώρια ανόδου δίνουν σήματα αγορών, αλλά σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα. Η αγορά μπορεί να αναμετρηθεί πάλι με την αντίσταση των 921 μονάδων, που προσέγγισε δύο φορές μέσα στον Νοέμβριο. Από εκεί και πέρα, δεν αποκλείεται να υπάρξει κίνηση προς τις 930 μονάδες και σε διάσπασή τους, να προσεγγιστούν ακόμα και οι 950 μονάδες μέσα στις ελάχιστες συνεδριάσεις που απομένουν μέχρι το τέλος του 2022.

 

Πηγή: powergame.gr