Φασόλια φούρνου με λουκάνικο

Ένα πιάτο με γεύση και αρώματα

Υλικά

 

500 γρ. φασόλια
2 ξερά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
4 καρότα
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σέλινο
2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτές
2 φλιτζάνια τριμμένη ντομάτα ή ντοματάκια κονκασέ
2 χωριάτικα λουκάνικα (από περίπου 100 γρ. το καθένα)
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
ελαιόλαδο
αλάτι

 

Εκτέλεση

Μουσκεύετε τα φασόλια από την προηγούμενη ημέρα. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τα καρότα. Βάζετε τα φασόλια με τα καρότα και τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα και ρίχνετε 3 φλιτζάνια νερό. Διαλύετε τον ντοματοπελτέ σε λίγο νερό και τον προσθέτετε στην κατσαρόλα.

Ρίχνετε την τριμμένη ντομάτα και το σέλινο και βράζετε χωρίς να αλατίσετε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά. Αλατίζετε και συνεχίζετε το βράσιμο για 20 λεπτά ακόμη.