Quantcast

Εύκολα cookies σοκολάτας

Με φρέσκο βούτυρο

Υλικά

230 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα με 50 % περιεκτικότητα σε κακάο
40 γρ. βούτυρο αγελάδος
2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
175 γρ. ζάχαρη
40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 γρ. σοκολάτα σε σταγόνες

1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλυκού βανίλια

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.

Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο αγελάδος.

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά, τη βανίλια και τη ζάχαρη. Μόλις αφρατέψει το μείγμα, προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.

Στο τέλος ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών και το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας με το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά.

Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις βάζουμε στη λαμαρίνα.

Ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά.