Θανάσης Παπαγεωργίου: Δεν έχω εμβολιαστεί – Φοβάμαι και τα εμβόλια και τον ιό

«Δεν συμφωνώ με το διαχωρισμό και το διχασμό του κοινού», πρόσθεσε

Στην κάμερα του MEGA Καλημέρα μίλησε ο Θανάσης Παπαγεωργίου, ο οποίος είπε την άποψή του για τον εμβολιασμό και το διαχωρισμό του κοινού στο θέατρο, ενώ μίλησε και για την Επίδαυρο και το MeToo σε μια συνέντευξη που θα συζητηθεί.

 

 

«Δεν συμφωνώ με το διαχωρισμό και το διχασμό του κοινού, για αυτό δεν άνοιξα το θέατρο. Εγώ δεν έχω κάνει τα εμβόλια. Και κινδυνεύω και φοβάμαι και τα εμβόλια και τον ιό, αλλά ο τρόπος που μου επιβάλλεται κάτι με ενοχλεί», είπε ο γνωστός ηθοποιός σχετικά με τον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό.

«Δεν πιστεύω ότι γίνεται αγώνας για την υγεία του πολίτη. Τα θέατρα με τους εμβολιασμένους 1000 θεατές είναι προστασία;», πρόσθεσε στο ίδιο θέμα.

Τι είπε για την υπόθεση Σερβετάλη

Μιλώντας για την υπόθεση Σερβετάλη και το σάλο που είχε ξεσπάσει μετά την απόφασή του να αποχωρίσει από την παράσταση στην οποία πρωταγωνιστούσε, ο Θανάσης Παπαγεωργίου είπε ότι «Σέβομαι την άποψη του κάθε ανθρώπου. Στην περίπτωση του Άρη Σερβετάλη, το είχε πει από την αρχή».

Εξηγώντας το πώς αποφάσισε να ασχοληθεί με την υποκριτική, ο ίδιος είπε ότι «Δεν προέρχομαι από καλλιτεχνική οικογένεια. Κάτι μέσα μου με οδηγούσε προς τα εκεί. Στον πατέρα μου δεν άρεσε καθόλου όταν μπήκα στην δραματική σχολή, της μητέρας μου της άρεσε που έβλεπε το γιο της στη σκηνή».

«Είχαν αντιδράσει οι γονείς μου. Στις εποχές μας ήταν “βρόμικη” δουλειά αυτή του ηθοποιού, η κοινωνία μας απέτρεπε», εξήγησε.

Σχετικά με το ρόλο του «Παναγιωτάκη» στη «Μαντάμ Σουσού», που τον ακολουθεί μέχρι και σήμερα, ο Θανάσης Παπαγεωργίου είπε ότι «Οι ρόλοι μένουν. Η “Μαντάμ Σουσού” έτυχε να έχει μεγάλη επιτυχία, και να επαναλαμβάνει τη σειρά η ΕΡΤ».

«Ο άνθρωπος που σε αναγνωρίζει έχει και απαιτήσεις από εσένα. Από το να είσαι μαζί του, μέχρι να του λύσεις το πρόβλημα», πρόσθεσε σχετικά με την αναγνωρισιμότητα.

«Με την Λήδα Πρωτοψάλτη ήμασταν ζευγάρι στη ζωή και στην σκηνή. Και τα δυο είναι δύσκολα», είπε για τη σχέση του με τη Λήδα Πρωτοψάλτη.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι δεν έχει παίξει στην Επίδαυρο, ο ίδιος έκανε δηλώσεις που θα συζητηθούν.

«Στην Επίδαυρο δεν πήγα ποτέ, δεν με κάλεσαν ποτέ. Ούτε σε οντισιόν, ούτε γνωριμίες τέτοιες είχα ώστε να πάω. Δε θεωρώ ότι η Επίδαυρος είναι κάτι το μέγα και τρανό που έχει δημιουργηθεί, δε μου έλεγε τίποτα αυτό το δέος που διαβάζω και ακούω. Δεν είναι πια prestige να πεις ότι έπαιξες στην Επίδαυρο», είπε χαρακτηριστικά.

Κίνημα #metoo

Μιλώντας για το ελληνικό MeToo και όσα ήρθαν «στο φως» κατά τη διάρκεια της χρονιάς που τελειώνει, ο Θανάσης Παπαγεωργίου είπε ότι «Για το MeToo, είναι άδικο για το θέατρο, μιλάμε για μια σάπια κοινωνία που κάνει κριτική στην σαπίλα της και αποκρύπτουν τόσα άλλα. Μου είναι αδιανόητο να μιλούν για τους ηθοποιούς και να αποκρύβονται όσα γίνονται στα νοσοκομεία, στα πανεπιστήμια, στη δημοσιογραφία. Δε με αφορά αυτό σου συνέβη στο θέατρο με τις προφυλακίσεις, περισσότερο από ό,τι με αφορά ό,τι γίνεται γύρω μου. Να δείχνω με το δάχτυλο αυτούς που είναι της τηλεόρασης και της δημοσιότητας για να πέτυχω κάτι άλλο και όχι την εξυγίανση δε με ενδιαφέρει. Τι έγινε με τα θέματα του αθλητισμού; Καλώς άνοιξαν τα στόματα, αλλά ας ανοίξουν όλα τα στόματα».

«Το καλοκαίρι θα κάνουμε περιοδεία με ένα έργο του Μποστ», είπε κλείνοντας ο αγαπημένος ηθοποιός.