Χάρι και Μέγκαν σταματούν την συνεργασία εκατομμυρίων με το Spotify

Δεν ανανεώθηκε το podcast «Archetypes»

Τελειώνει η συνεργασία του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ με το Spotify για το podcast «Archetypes» καθώς η συμφωνία τους δεν ανανεώθηκε.

«Το Spotify και η Archewell Audio συμφώνησαν αμοιβαία να χωρίσουν οι δρόμοι τους και είναι περήφανοι για τη σειρά που δημιούργησαν μαζί», ανέφεραν σε κοινή τους δήλωση οι εταιρίες.

Σύμφωνα με το The Hollywood Reporter, η χαμηλή απόδοση του podcast σε σύγκριση με άλλες αποκλειστικές συμφωνίες του Spotify οδήγησε στην απόφαση για τη λήξη της συνεργασίας με τον πρίγκιπα Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ. Το Deadline, από την άλλη μετέδωσε πως το ζευγάρι επανεξετάζει τις συμφωνίες του για να βρει καλύτερες συνεργασίες για το περιεχόμενό του. Ενδέχεται δε, το podcast «Archetypes» να καταλήξει σε άλλη πλατφόρμα.

Το podcast, το οποίο έκανε πρεμιέρα τον περασμένο Αύγουστο μετά από συμφωνία ύψους 20 εκατ. δολ. τον Δεκέμβριο του 2020 μεταξύ Χάρι- Μέγκαν και Spotify, δεν θα έχει δεύτερη σεζόν.

Το Archetypes ήταν η πρώτη σειρά podcast, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Archewell Audio, την πρώτη εταιρεία παραγωγής ήχου που ιδρύθηκε από τον πρίγκιπα Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ, ως μέρος μιας μακροχρόνιας συνεργασίας του ζευγαριού με το Spotify.

Το Archetypes ξεκίνησε το περασμένο Αύγουστο και επιχείρησε να «διερευνήσει τις κοινωνικές ταμπέλες, που επιχειρούν να κρατήσουν τις γυναίκες στο παρασκήνιο». Η πρώτη σεζόν του Archetypes είχε 12 επεισόδια με σημαντικούς καλεσμένους, όπως η Σερένα Γουίλιαμς και η Μαράια Κάρεϊ μεταξύ άλλων.

«Μιλάμε για τις γυναίκες: τα λόγια που λέμε στα κορίτσια μας που μεγαλώνουν και πώς τα μέσα δείχνουν τις γυναίκες», έλεγε η Μέγκαν Μαρκλ, προωθώντας το Archetypes, στο teaser τρέιλερ του podcast ενώ έκανε και αναφορά στα κοινά στερεότυπα που έχουν παρουσιάσει ιστορικά μία γενικευμένη εικόνα της γυναίκας, μέσα από το πρίσμα του πολιτισμού, της κουλτούρας και των μέσων ενημέρωσης.

«Αλλά από πού προέρχονται αυτά τα στερεότυπα; Και πώς συνεχίζουν να εμφανίζονται και να ορίζουν τη ζωή μας;» συνέχιζε η Μέγκαν Μαρκλ παρουσιάζοντας στο κοινό την σειρά του podcats της.

Το podcast παρουσιάστηκε επίσης ως ένα μέσο, όπου οι θαυμαστές μπορούσαν να γνωρίσουν μια «αφιλτράριστη» Μέγκαν Μαρκλ. «Οι άνθρωποι θα πρέπει να περιμένουν τον αληθινό εαυτό μου στο podcast, και πιθανώς αυτή την πλευρά μου, που δεν έχουν γνωρίσει ποτέ», είπε.

 

Με πληροφορίες People/Deadline