Σωτήρης Χατζάκης: Είναι απαράδεκτο η δίκη του Φιλιππίδη να γίνεται κεκλεισμένων των θυρών (Βίντεο)

Ο σκηνοθέτης μίλησε για τις υποθέσεις Φιλιππίδη και Λιγνάδη και τόνισε τη σημασία του κινήματος #metoo

Συνέντευξη παραχώρησε ο Σωτήρης Χατζάκης και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στο κίνημα του #metoo και τις δίκες του Πέτρου Φιλιππίδη και του Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο γνωστός σκηνοθέτης μίλησε στην εκπομπή «Πρωινό» και αρχικά, μίλησε για τις καταγγελίες που έγιναν γνωστές στον χώρο του θεάματος.

«Το θέατρο έχει την τόλμη μέσα απο τις καταγγελίες των κοριτσιών να κάνει την αυτοκάθαρσή του», είπε χαρακτηριστικά.

«Είναι απαράδεκτο η δίκη του Φιλιππίδη να γίνεται κεκλεισμένων των θυρών. Εμείς δεν έχουμε το δικαίωμα να παρακολουθήσουμε τη δίκη; Οι κυρίες έιναι αξιοσέβαστες κι όλοι πρέπει να τις συνδράμουμε στην περίπτωση που αποδειχθεί από το δικαστήριο ότι έχουν υποστεί όλα αυτά τα φοβερά πράγματα. Θα ήθελα να αθωωθεί ο Φιλιππίδης, αλλά τι σημασία έχει το τι θέλω εγώ; Σημασία έχει τι νιώθει εκείνος και πάνω απ’ όλα, το θύμα», δήλωσε για την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη.

Αναφορικά με τον Δημήτρη Λιγνάδη, ο Σωτήρης Χατζάκης ανέφερε πως ξεπέρασε τα όρια.

«Ο πατέρας του Δημήτρη Λιγνάδη ήταν δάσκαλός μου, ενώ ο αδερφός του ήταν και είναι ένας δεινός φιλόλογος. Η ερωτική εκτροπή, η ομοφυλοφιλία ή το τρανς δεν είναι δικαίωμα, είναι φύση. Όταν όμως, η ερωτική επιλογή περνάει τα όρια και πηγαίνει σε ποαιδί, ανάβει η κόκκινη γραμμή και τα λαμπάκια του μυαλού μου. Όταν κακοποιείς παιδιά, είναι σαν να σκοτώνεις το μέλλον του πλανήτη», τόνισε.

Τέλος, μίλησε για τη σημασία του #metoo κι εξήγησε πως είναι κάτι απαραίτητο πλέον, για την κοινωνία μας.

«Είναι ένα κίνημα έξοχο. Εντελώς απαραίτητο στην κοινωνία, δεν αποτελεί όμως, άρθρο του συντάγματος. Δεν πρέπει να συντρίβεται το τεκμήριο της αθωότητας. Αν αποδειχθεί ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης έκανε αυτά για τα οποία τον κατηγορούν, τότε θα πρέπει να τιμωρηθεί υποδειγματικά. Η τιμωρία θα δώσει στην κοινωνία ένα σήμα ότι δεν την γλιτώνεις», είπε κλείνοντας.3