Quantcast

Οι θριαμβευτές της Eurovision επέστρεψαν στην Ουκρανία: Tους υποδέχθηκαν οι στρατιώτες με λουλούδια (Βίντεο)

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έσπευσε να συγχαρεί την Kalush Orchestra, η οποία παρουσίασε μια αυτοσχέδια διασκευή του τραγουδιού «Stefania»

Το συγκρότημα Kalush Orchestra επέστρεψε σήμερα στην Ουκρανία μετά τον θρίαμβο στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Στρατιώτες και γυναίκες — που εξυμνούνται στο νικητήριο τραγούδι «Stefania» — υποδέχθηκαν τα μέλη του συγκροτήματος στα σύνορα με την Πολωνία.

Στον frontman του συγκροτήματος Όλεχ Πσιουκ προσφέρθηκαν λουλούδια στα χρώματα της ουκρανικής σημαίας (κίτρινο και μπλε), προτού αγκαλιάσει τη σύντροφό του. Στη συνέχεια η Kalush Orchestra παρουσίασε μια αυτοσχέδια διασκευή του τραγουδιού «Stefania», το οποίο κατέκτησε την πρωτιά στον διεθνή διαγωνισμό που φιλοξενήθηκε φέτος στο Τορίνο της Ιταλίας.

Με τον θρίαμβό του, το Σάββατο, το ουκρανικό συγκρότημα έδωσε στους Ουκρανούς μια τόνωση ηθικού, ύστερα από 12 εβδομάδες πολέμου.

Ουκρανοί στρατιώτες που παρακολουθούσαν τηλεοπτικά τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision χαιρέτισαν τη νίκη και την έκκληση που απηύθυνε ο Πσιουκ για βοήθεια στην πολιορκημένη Μαριούπολη και τους εγκλωβισμένους στο εργοστάσιο χάλυβα Azovstal.

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έσπευσε να συγχαρεί την Kalush Orchestra, ενώ οι κάτοικοι της ομώνυμης πόλης ήταν εκστασιασμένοι. «Αγαπώ την Καλούς. Η σύζυγός μου κι εγώ παρακολουθούσαμε μέχρι τη 1 τα ξημερώματα. Είμαστε ευτυχισμένοι που νικήσαμε. Εγώ χοροπηδούσα. Ήμουν στον έβδομο ουρανό», δήλωσε χθες Κυριακή ο 74χρονος Πέτρο Γιουγκάν και συμπλήρωσε: «Αλλά θέλω επίσης να τελειώσουμε αυτόν τον πόλεμο το συντομότερο δυνατόν. Αυτή θα είναι μια ακόμη μεγαλύτερη νίκη».

Τα γραφεία στοιχημάτων είχαν ξεκάθαρο φαβορί το ουκρανικό συγκρότημα στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, που προσελκύει περίπου 200 εκατομμύρια τηλεθεατές, εν πολλοίς για την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή τον Φεβρουάριο.

Το τραγούδι «Stefania» που συνδυάζει το χιπ-χοπ με παραδοσιακά ακούσματα, ήταν ένας φόρος τιμής στη μητέρα του frontman του συγκροτήματος Όλεχ Πσιουκ. Αν και βρέθηκε στην 4η θέση της κατάταξης μετά τις ετυμηγορίες των επιτροπών, εκτοξεύθηκε στην κορυφή με τις ψήφους του κοινού.