Λεωνίδας Κακούρης: Έμεινα εκτός τηλεόρασης 10 χρόνια – Δεν ήταν δική μου ευθύνη (Βίντεο)

«Έχουμε μια συνάντηση με την Κατερίνα Διδασκάλου και έχει και χιούμορ. Ζω για την στιγμή που θα της πω ‘καλησπέρα γερόντισσα’»

Στον καναπέ της «Ελένης» κάθισε το μεσημέρι της Πέμπτης (22/09) ο Λεωνίδας Κακούρης.

 

Ο αγαπημένος ηθοποιός, που υποδύεται τον «Θέμη» στη νέα, πολυαναενόμενη σειρά του MEGA, «Μαύρο Ρόδο», μίλησε για τον ρόλο του, έναν χαρακτήρα σκληρό, άνθρωπο της νύχτας και αντίθετο κόσμο προς το μοναστήρι.

 

«Είμαι ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων στη σημερινή εποχή σε μια επαρχιακή πόλη. Δεν είναι μόνος, υπάρχουν αντίζηλοι. Ο αντίζηλός μου είναι ο περσινός μου γιος στις ‘Άγριες Μέλισσες’, ο Γιάννης Κουκουράκης. Ήταν μονόδρομος να πάω στο ‘Ρόδο’ ήμουν ‘μελισσούλα’».

Η πολυαναμενόμενη σειρά θα ξεκινήσει στις αρχές Οκτωβρίου.

«Υποδύομαι τον Θέμη Καστρινό. Η γυναίκα μου είναι η Ηλέκτρα Νκικολούζου, μια εξαιρετική ηθοποιός και χαίρομαι που μοιραζόμαστε τις σκηνές. Έχουμ βρει έναν ωραίο κώδικα, δεν την γνώριζα από πριν. Στην σχέση μας στη σειρά υπάρχει πολύς έρωτας από κάτω. Η σύγκρουση έρχεται όταν ο Θέμης θέλει να τραβήξει στη νύχτα τον γιο του, τον νεαρό πρωταγωνιστή. Τότε η ‘γυναίκα’ μου, μου παίζει ένα παιχνίδι για να με ταρακουνήσει».

Επεισοδιακή θα είναι και η συνάντησή του με τη ‘γυναίκα’ του στις ‘Άγριες Μέλισσες’, Κατερίνα Διδασκάλου, η οποία υποδύεται μια μοναχή.

«Έχουμε μια συνάντηση και έχει και χιούμορ. Ζω για την στιγμή που θα της πω ‘καλησπέρα γερόντισσα’. Της Κατερίνας της αρέσει να «βουτάει» στον ρόλο, μ’ αρέσει ο τρόπος που μπαίνει στις ηρωίδες της».

Η απουσία του από την τηλεόραση

Ο δημοφιλής ηθοποιός μίλησε για την πολύχρονη απουσία του από την τηλεόραση.

«Πριν την επιστροφή μου είχα να κάνω 10 χρόνια τηλεόραση. Δεν ήταν δική μου ευθύνη, δεν αρνήθηκα πρόταση, δεν είπα όχι σε ρόλο. Άκουγα ‘είναι πολύ καλός ηθοποιός, αλλά δεν ξέρω αν θα είναι εμπορικός’. Έπρεπε να ξεκινήσω από την αρχή, να δώσω στη μετοχή μου ονομαστική και οικονομική αξία, δε γίνεται από τη μια στην άλλη. Ένας ηθοποιός με γερές θεατρικές βάσεις έχει την ικανότητα να μπορεί να προσαρμοστεί οπουδήποτε και να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Και συμπλήρωσε:

«Στην Ελλάδα δεν μπορεί να υπάρξει μεγάλο διάστημα για να κάτσει ένας ηθοποιός. Ένας ηθοποιός που δουλεύει στο εξωτερικό, που το budget είναι διαφορετικό, μπορεί να μείνει εκτός δουλειάς και 5 χρόνια. Εδώ που υπάρχει μια μικρή ιδιοτεχνεία, χρειάζεται να δουλεύουμε πολύ περισσότερο. Ευελπιστώ οι σειρές να αναβαθμιστούν, κυρίως οικονομικά, να έχουμε ωραίο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα και να ξεφύγουμε από τα σύνορα της Ελλάδας».

Ο ηθοποιός φέτος τον χειμώνα θα αφοσιωθεί στον ρόλο του στο «Μαύρο Ρόδο» και στον εαυτό του.

«Δε θα κάνω κάτι άλλο τον χειμώνα, θέλω να έχω ένα Σαββατοκύριακο για μένα».