Quantcast

Γιάννης Τσορτέκης: Το ότι μεγάλωσα στο Ψυχικό, δεν μου απαγόρευε το να συχνάζω στα Εξάρχεια (Βίντεο)

«Ήμουν ατίθασο νιάτο» είπε ο ηθοποιός

Συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» παραχώρησε ο Γιάννης Τσορτέκης και μίλησε για τη ζωή, τα επαγγελματικά του σχέδια και για τον ρόλο του στη δημοφιλή σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτημε τίτλο «Maestro».

«Το μπουφάν θα είναι πάντα αυτό το μπουφάν, γιατί εξυπηρετεί αυτή τη συνθήκη. Το κράνος και η μηχανή είναι αισθητική επιλογή, γιατί βοηθάει να μην τρελαίνομαι μέσα σε ένα αυτοκίνητο στην κίνηση. Ήμουν ατίθασο νιάτο. Το ότι γεννήθηκα και μεγάλωσα στο νέο Ψυχικό, δεν απαγόρευε ποτέ το να συχνάζω στα Εξάρχεια ή σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή» ανέφερε αρχικά ο Γιάννης Τσορτέκης.

Ο ηθοποιός στη συνέχεια σημείωσε: «Δεν είμαι ηθοποιός. Δεν το έχω σαν συνείδηση. Από τη στιγμή που δεν αμειβόμουν σε επίπεδο επιβίωσης από το θέατρο, δεν μπορούσα να λέγομαι ηθοποιός. Το να παίζεις σε σειρά στην τηλεόραση είναι μία συγκυρία, όπως προέκυψε και το Maestro με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη. Ο “Χαράλαμπος” είναι μία “σχέση” που αναγκαστικά πρέπει να συναναστραφώ. Ήταν κοπιαστικό γιατί έψαχνα απεγνωσμένα να βρω ένα καλό του στοιχείο. Το μόνο που μπορώ να κλέψω από τον Χαράλαμπο και να νιώσω λίγο ανθρώπινα μαζί του, είναι κάποιες στιγμές μοναξιάς του».

Όσον αφορά στη σκηνή βίας που συγκλόνισε τους τηλεθεατές, οι οποίοι αποθέωσαν την υποκριτική του δεινότητα, αποκάλυψε: «Η σκηνή που χτυπάω τον τηλεοπτικό μου γιο ήταν πολύ έντονη για όλους. Δεν ήταν μία σκηνή που μπορούσε κάποιος να γίνει μάρτυρας έτσι απρόβλεπτα. Με αυτή τη σκηνή κατάλαβα την αποκρουστική ησυχία που συμβαίνει στην κοινωνία σε περιστατικά βίας» ξεκαθάρισε, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε: «Έχω γίνει μάρτυρας σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στο δρόμο. Δεν πρόλαβα να αντιδράσω, γιατί ακυρώθηκα από τη βιαιότητα του πράγματος. Δεν έχω να διδάξω εγώ κάτι στα παιδιά μου, άλλα να διδαχτώ από εκείνα ό,τι έχασα προσπαθώντας να το παίξω ενήλικας».

Κλείνοντας, ο Γιάννης Τσορτέκης αναφέρθηκε στον ρόλο του «Χαράλαμπου» σχολιάζοντας: «Δεν με αφορά η προσωπική ζωή του καθενός και η επιλογή του σεξουαλικού προσανατολισμού του. Δεν είναι κάτι που επηρεάζει τη δική μου ζωή. Ο Χριστόφορος επιλέγει να δείξει αυτή τη “δυσοσμία” του Χαράλαμπου και όχι άπλα να ρίχνει ένα χαστουκάκι. Επειδή ο δάσκαλος στο σχολείο με έδερνε με τη βέργα, αυτό πρέπει να αναπαράγω εγώ;».