Ένταση με Λιάγκα, Σκορδά και Πετρογιάννη: «Mας το παίζεις μάγκας μέσα στην εκπομπή;» (Βίντεο)

Όλα ξεκίνησαν όταν η Φωτεινή Πετρογιάννη θέλησε να μεταφέρει το ρεπορτάζ, με αφορμή τις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για τον συνήγορο υπεράσπισης των θυμάτων, Ιωάννη Βλάχο στη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη

Ένα σκηνικό που είχε μεγάλη ένταση εκτυλίχθηκε σήμερα στο «Πρωινό». Πρωταγωνιστές των έντονων διαλόγων που ακούστηκαν ζωντανά στον αέρα ήταν ο Γιώργος Λιάγκας, η Φαίη Σκορδά και η Φωτεινή Πετρογιάννη που ανήκει στη δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής.

 

Όλα ξεκίνησαν όταν η Φωτεινή Πετρογιάννη θέλησε να μεταφέρει το ρεπορτάζ, με αφορμή τις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για τον συνήγορο υπεράσπισης των θυμάτων, Ιωάννη Βλάχο στη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη.

«Δημιουργούνται εντυπώσεις μέσα στο δικαστήριο, αλλά όχι έξω από αυτό όταν θέλουμε να πούμε τι δουλειά κάνει ο μάρτυρας, λες και έχει καμία σημασία. Δεν καταλαβαίνω τι προσπαθούμε να κάνουμε όλο αυτό τον καιρό. Αυτό που διαπιστώνω και στις δύο υποθέσεις, και στου Λιγνάδη και του Φιλιππίδη, είναι ότι ασχολούμαστε μονίμως με τα γύρω γύρω και καμία ουσία. Δηλαδή δεν μαθαίνουμε τίποτα», είπε χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος.

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο Γιώργος Λιάγκας, ο οποίος αφού τη διέκοψε, της απάντησε σε έντονο τόνο: «Τι εννοείς Φωτεινή μου; Κάνεις ένα μεγάλο λάθος. Εσύ δεν βλέπεις τηλεόραση, αλλά κάνεις τηλεόραση. Άρα αυτή τη στιγμή εσύ κριτικάρεις την τηλεόραση. Μας το παίζεις μάγκας μέσα στην εκπομπή; Που εδώ λες την άποψή σου και εδώ εμείς καταθέτουμε δημοσιογραφικά τις εξελίξεις; Καθημερινά ενημερώνουμε τον κόσμο και για τις καταγγελίες και για το πώς οι κοπέλες και οι κύριοι λένε αυτά που βίωσαν, όταν επιτρέπεται αυτό. Από την άλλη δείχνουμε και τη μεριά των δικηγόρων, οπότε τι λες ότι γυρίζουμε γύρω γύρω και δεν λέμε την ουσία;».

Φανερά ενοχλημένη η Φαίη Σκορδά από τα όσα άκουσε έσπευσε να υπερασπιστεί τη συνεργάτιδά της, λέγοντας πως οι δικηγόροι κάποιες φορές κάνουν δηλώσεις που δεν έχουν καμία σχέση με την ουσία των υποθέσεων.

«Οι δηλώσεις περί ομοφυλοφιλίας, ποιος είναι ο καραγκιόζης, ποιος δεν είναι, δεν έχουν καμία σχέση, οπότε πολλές φορές δικηγόροι που εκμεταλλεύονται τα φώτα της δημοσιότητας, έχουν σαν μέθοδο τη συγκεκριμένα, να λένε άλλα για να πηγαίνει το θέμα αλλού. Αυτό εννοεί η Φωτεινή, για ποιον λόγο της κάνεις προσωπική επίθεση;».

Τότε ο Γιώργος Λιάγκας προσπάθησε να «μαζέψει» τα όσα είχε πει προηγουμένως λέγοντας: «Δεν είναι προσωπική επίθεση, γιατί εγώ αισθάνθηκα ότι εμείς κάνουμε λάθος τη δουλειά μας. Το αποσύρω τότε. Κάποιοι άνθρωποι προβεβλημένοι μέσα στην υπερασπιστική γραμμή είναι και η αποδόμηση των μαρτύρων».

Η Φαίη Σκορδά του απάντησε πως «τώρα τα αλλάζει και πριν έλεγε άλλα».

Η Φωτεινή Πετρογιάννη που βρέθηκε στο στόχαστρο του Γιώργου Λιάγκα ξεκαθάρισε τη θέση της λέγοντας: «Δεν θα έκρινα ποτέ τη δουλειά μας, γιατί εμείς προσπαθούμε να βγάλουμε στο φως στοιχεία αυτής της υπόθεσης, παρά μέσα στο δικαστήριο. Συμφωνούμε Γιώργο, αλλά δεν κατάλαβες τι θέλω να πω».

Δείτε όλα όσα ειπώθηκαν στο πάνελ του «Πρωινό»: