O Γεωργούλης απαντάει για το YFSF: Η συμμετοχή μου ως κριτής μου επιτρέπει να κρατώ μία επαφή με τον χώρο μου

«ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΗΛΕΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΠΛΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ»

Ο Αλέξης Γεωργούλης σε συνέντευξη του στο Newsbomb.gr, απαντά σε όσους του άσκησαν κριτική για την επιλογή του να συμμετάσχει ως κριτής στο τηλεπαιχνίδι Your Face Sounds Familiar.

Τα τελευταία 24ωρα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Γεωργούλης, βρίσκεται στην επικαιρότητα λόγω της επιλογής του να συμμετάσχει ως κριτής στο τηλεπαιχνίδι YFSF του ΑΝΤ1. Με αφορμή την κριτική που δέχθηκε εξέδωσε ανακοίνωση στη οποία τονίζει πως η πλειονότητα των ευρωβουλευτών ασκεί παράλληλες δραστηριότητες. Ο  Έλληνας ευρωβουλευτής άνοιξε για πρώτη φορά τα χαρτιά του μιλώντας σε κάποιο Μέσο απ΄ όταν ξέσπασε η θύελλα των αντιδράσεων.

Κύριε Γεωργούλη, πώς πήρατε την απόφαση να συμμετάσχετε στο Your Face Sounds Familiar. Ποια ήταν δηλαδή τα κίνητρά σας;

Ας ξεκινήσουμε από το ότι η ιδιότητα του ευρωβουλευτή δεν αναιρεί το ότι το επάγγελμά μου είναι ηθοποιός. Η συμμετοχή μου στο YFSF ως κριτής έχει άμεση σχέση με την ηθοποιία και μου επιτρέπει να κρατώ μία επαφή με τον χώρο μου μέσω μίας οικογενειακής εκπομπής υψηλού επιπέδου η οποία δεν προσβάλει καμμία από τις ιδιότητές μου. Δεν συμμετέχω σε κάποιο τηλεπαιχνίδι στο οποίο οι διαγωνιζόμενοι «πλακώνονται» μεταξύ τους και οι τηλεθεατές βλέπουν ίντριγκα και τσακωμούς από παίκτες για τα χρήματα. Από την άλλη, το Your Face Sounds Familiar έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, κάτι που με παρακινεί ακόμη παραπάνω και με ωθεί να συμμετάσχω ξανά σε τέτοιου είδους δραστηριότητες.

Αυτή η ενασχόλησή σας, όμως, δεν σας αποσπά από τα καθήκοντά σας ως ευρωβουλευτής;

Η συμμετοχή μου στο YFSF θα μου «τρώει» τέσσερις έως έξι ώρες την εβδομάδα. Όπως λέω και στην ανακοίνωσή μου, είναι λιγότερες από όσες ξοδεύω για να απαντώ στην κριτική που μου ασκούν διάφορα δημοσιεύματα, ενώ κάλλιστα εάν δεν συμμετείχα εκεί, αυτές τις ώρες θα μπορούσα να τις ξοδεύω σε άλλες δραστηριότητες εκτός ευρωκοινοβουλίου.

Πώς απαντάτε στην κριτική ότι ενώ έχετε αποκτήσει πλέον μία πολιτική θέση συνεχίζετε και ασχολείστε με την τηλεόραση και τη showbiz;

Κατ’ αρχάς. Στην ευρωβουλή δεν μπήκα ούτε για να αποκτήσω δημοσιότητα ούτε για να συντηρήσω την δημοσιότητα που είχα ως ηθοποιός. Συμμετείχα στις ευρωεκλογές προκειμένου να προωθήσω, όπως και κάνω από την εκλογή μου, μια ατζέντα πάνω στον πολιτισμό. Δεν πηγαίνω για τουρισμό στις Βρυξέλλες. Ούτε το κάνω, ούτε φαίνεται κάτι τέτοιο από τα social media μου. Αντιθέτως, προσπαθώ μέσα από τις δραστηριότητές μου να φέρω την Ευρωβουλή πιο κοντά στον πολίτη.

Θυμίζω πως η πρώτη ημερίδα που είχαμε κάνει με στόχο να «κουνήσουμε» λίγο τα νερά και να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό αφορούσε την καλλιτεχνική προσβασιμότητα για άτομα με αναπηρία και δεν αναφέρομαι μόνο στους θεατές αλλά και στους καλλιτέχνες. Η δεύτερη αφορούσε στον ρόλο των καλλιτεχνών στην κοινωνία και την πολιτική και αναδείκνυε τον ρόλο τους στην συνδιαμόρφωση απόψεων στην κοινωνία. Στο ίδιο πλαίσιο, η επόμενη δραστηριότητα θα αφορά στο αίτημα προς την Κομισιόν προκειμένου να κινήσει τις διαδικασίες για την δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού φεστιβάλ αρχαίου δράματος. Αυτές οι δραστηριότητες δεν δείχνουν τουρισμό και η συμμετοχή μου στο YFSF δεν τις αναιρεί, ίσα ίσα, με βοηθά να παραμένω καλλιτέχνης.

Φαίνεται ωστόσο από πρόσφατες δηλώσεις σας πως όποια απάντηση κι αν δίνετε για το YFSF, προκαλεί αντιδράσεις.

Θέλω να σημειώσω πως είναι η πρώτη φορά που μιλώ για την συμμετοχή μου στο YFSF και το λέω αυτό γιατί είδα το ρεπορτάζ σε τηλεοπτικό σταθμό το οποίο μετέδωσε δήθεν δηλώσεις μου για την συμμετοχή μου στο τηλεπαιχνίδι. Οφείλω να ξεκαθαρίσω πως πρόκειται για ένα μοντάζ από μία δημοσιογράφο η οποία είχε έρθει προσκεκλημένη για ημερίδα στις Βρυξέλλες στις 10-11 Δεκεμβρίου, πολύ πριν εγώ οριστικοποιήσω την συμμετοχή μου στο τηλεπαιχνίδι.

Στο πλαίσιο κάλυψης της ημερίδας απάντησα σε πολλές ερωτήσεις. Σε μία από αυτές είπα μάλιστα πως στόχος μου είναι να αναδείξω την πολιτική και τον πολιτισμό και όχι το YFSF, αναφερόμενος σε αυτό ως παράδειγμα. Αντ΄ αυτού, τελικά, είδα ένα fake news ρεπορτάζ στον τηλεοπτικό σταθμό που ουδεμία σχέση είχε με την ημερίδα αυτή και χρησιμοποιήθηκαν παλαιότερες δηλώσεις μου ως πρόσφατες και ως δήθεν απάντηση σε όσα μου καταλογίζουν για το YFSF.