Μαύρισμα: Συμβουλές για να πετύχετε το τέλειο αποτέλεσμα

Αποκτήστε ένα σέξι, όμορφο και ασφαλές μαύρισμα χωρίς να βλάψετε το δέρμα σας

Το καλοκαίρι είναι εδώ και μαζί του οι διακοπές, τα μπάνια στη θάλασσα, η ηλιοθεραπεία και φυσικά το μαύρισμα.

Όλες μας θέλουμε να αποκτήσουμε το τέλειο bronze ηλιοκαμένο χρώμα αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο ενέχει πολλούς κινδύνους.

Αν και εσείς ονειρεύεστε ένα ομοιόμορφο, βαθύ μαύρισμα, που η επιδερμίδα σας θα φαίνεται ομορφότερη και σέξι δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές.

Κάντε απολέπιση
Το κλειδί για ένα σωστό και ομοιόμορφο μαύρισμα είναι μία καλή απολέπιση, ιδιαίτερα από το προηγούμενο βράδυ. Θα αποβάλει τα νεκρά κύτταρα και θα προετοιμάσει το δέρμα σας να δεχτεί τον ήλιο. Έτσι, θα πετύχετε ένα ομοιόμορφο μαύρισμα με διάρκεια.

Ανακατέψτε, λοιπόν, μισό φλιτζάνι λευκή ή καστανή ζάχαρη με μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας. Στη συνέχεια, κάντε απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις στο σώμα σας, ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και εφαρμόστε μια ενυδατική κρέμα.

Φορέστε αντηλιακό

Πρέπει να ξέρετε ότι ένα καλό αντηλιακό δεν εμποδίζει το μαύρισμα. Αντιθέτως, σας προστατεύει από τις επικίνδυνες ακτίνες του ηλίου και σας βοηθάει να πάρετε χρώμα χωρίς να καείτε και να προκαλέσετε βλάβες στο δέρμα σας. Προτιμήστε ένα αντηλιακό με δείκτη προστασίας από 30 και πάνω και ανανεώστε το συχνά.

Δώστε βάση στον χρόνο μαυρίσματος

Το δέρμα σε κάποιο σημείο σταματάει να μαυρίζει καθώς δεν παράγει άλλη μελατονίνη. Δύο με τρεις ώρες είναι το πιο συνηθισμένο, ενώ είναι πιο λίγο για τα ανοιχτόχρωμα δέρματα. Μετά από αυτή την ώρα, απλά εκτίθεστε σε επικίνδυνες ακτίνες.

Προτιμήστε τροφές φιλικές στον ήλιο

Κάποιες τροφές αυξάνουν το λυκοπένιο, το φυσικό SPF του δέρματος. Πρόκειται για ένα αντιοξειδωτικό που βρίσκεται στις ντομάτες και σε άλλα κόκκινα και πορτοκαλί φρούτα και λαχανικά και μπορεί να αυξήσει την προστασία από τον ήλιο κατά 33%.

Μια από τις καλύτερες πηγές είναι ο τοματοπολτός. Το πράσινο τσάι, το ψάρι, η μαύρη σοκολάτα και ο καφές σας βοηθούν να μην καίγεστε και προστατεύουν από τον καρκίνο του δέρματος.

Πιείτε νερό

Το νερό είναι το μυστικό που θα κάνει το μαύρισμά σας να φανεί πιο φυσικό και λαμπερό. Να έχετε πάντα ένα μπουκάλι νερό ή κάποιο χυμό ή smoothies δίπλα σας την ώρα που κάνετε ηλιοθεραπεία και να πίνετε αρκετά συχνά. Η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού σημαίνει και ενυδάτωση της επιδερμίδας και αυτό θα σας βοηθήσει επίσης να μην καείτε.