Νέα αναβολή στη δίκη του 22χρονου επιδειξία στη Νέα Σμύρνη

Τι συνέβη και δεν εκδικάστηκε ούτε σήμερα η υπόθεση

Ούτε σήμερα θα τελεστεί η δίκη του 22χρονου επιδείξια λόγω κανόνων covid.

 

 

Εκτός των υποθέσεων που θα εκδικαστούν σήμερα, Παρασκευή, από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο έμεινε η δίκη του 22χρονου επιδειξία, καθώς τα μέτρα για τον κορωνοϊό επιβάλλουν τη διεξαγωγή δικών που αφορούν μόνο κρατούμενους κατηγορούμενους.

 

 

Άρα, δεδομένου ότι ο κατηγορούμενος δεν κρατείται, δε μπορεί να εκδικαστεί σήμερα, ημερομηνία που είχε όμως διοριστεί από την αρχή της εβδομάδας.

 

 

Είναι απορίας άξιο λοιπόν το γιατί ορίστηκε η εκδίκαση για την Παρασκευή, όταν ήταν γνωστό ότι, λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό, ήταν βέβαιο ότι η δίκη θα οδηγηθεί σε απόσυρση.

 

 

Υπενθυμίζεται ότι ο 22χρονος φοιτητής κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, αδίκημα που -σύμφωνα με τη δικογραφία- στρέφεται κατά τεσσάρων γυναικών, με τελευταίο περιστατικό αυτό που έλαβε χώρα στη Νέα Σμύρνη το βράδυ της Τετάρτης 5 Μαϊου.

 

 

Σε βάρος του 22χρονου, ωστόσο, έχει σχηματιστεί και δεύτερη δικογραφία, έπειτα από καταγγελία συνομήλικής του για κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος. Ο φοιτητής έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις στις αστυνομικές αρχές που, με εισαγγελική εντολή, ερευνούν την υπόθεση, ως ύποπτος για απόπειρα βιασμού.

 

 

Η υπόθεση αφορά περιστατικό που συνέβη τον Αύγουστο του 2020 στην είσοδο της πολυκατοικίας που μένει η καταγγέλουσα, για το οποίο είχε σχηματιστεί δικογραφία κατά αγνώστου δράστη, έπειτα από καταγγελία της παθούσας. Η 22χρονη αναγνώρισε τον καταγγελόμενο μετά το περιστατικό στη Νέα Σμύρνη.