Εκδηλώσεις: Αίτημα για αύξηση του ορίου στους καλεσμένους

Μέχρι στιγμής το όριο που έχει ανακοινωθεί για γάμους και βαφτίσεις είναι τα 100 άτομα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέες ανακοινώσεις εντός της επόμενης εβδομάδας.

 

 

Νέες αποφάσεις σχετικά με τους γάμους και τις βαπτίσεις ενδεχομένως να έρθουν κιόλας από την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς, η κυβέρνηση φαίνεται να ζητά την αύξηση του ορίου των 100 ατόμων.

 

 

Ήδη από την περασμένη Τετάρτη ανακοινώθηκε πως από τον Ιούνιο θα μπορούν να διοργανωθούν αυτού του είδους οι εκδηλώσεις, αλλά μόνο σε εξωτερικούς χώρους και με ανώτατο όριο τα 100 άτομα.

 

 

Ο ίδιος ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, παραδέχθηκε χθες πως το ανακοινωθέν πλαίσιο είναι παράλογο, καθώς όπως ο ίδιος είπε, είναι αδικία να υπάρχει αυτός ο περιορισμός των 100 ατόμων σε ένα ανοικτό κτήμα, όταν ακριβώς δίπλα θα μπορούσε να λειτουργεί κατάστημα εστίασης το οποίο θα φιλοξενεί βάσει των υγειονομικών προτύπων ακόμα και 300 άτομα.

 

 

Με τη σειρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, τόνισε σήμερα ότι «από τώρα μέχρι την ώρα που θα ξεκινήσουν αυτές οι εκδηλώσεις η επιτροπή θα ξαναδεί το θέμα».

 

 

Οι πληροφορίες θέλουν το θέμα να εξετάζεται ξανά την ερχόμενη εβδομάδα. Οι επιστήμονες αναμένεται να εξετάσουν την πρόταση από το υπουργείο Ανάπτυξης και σε περίπτωση που συμφωνήσουν πως θα μπορούσε το πλαίσιο να αλλάξει τότε θα τεθούν επιπλέον ορόσημα αναφορικά με την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων στις δεξιώσεις τα οποία θα τίθενται σε ισχύ ανά δύο εβδομάδες.