Καιρός: Αλλάζει ξανά το «τοπίο» – Ισχυρές καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την επόμενη εβδομάδα

Το ηλιόλουστο σκηνικό θα αρχίσει να αλλάζει από την Κυριακή

Απότομη θα είναι η αλλαγή του καιρού μετά τις ανοιξιάτικες ημέρες που βιώνουμε από σήμερα  μαζί με τις υψηλές, για την εποχή, θερμοκρασίες. Το ηλιόλουστο σκηνικό θα αρχίσει να αλλάζει από την Κυριακή με τη νέα εβδομάδα να ξεκινά με ένα πλήρως φθινοπωρινό χαρακτήρα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου, Γιάννη Καλλιάνου μέχρι και το Σάββατο θα επικρατήσουν πολύ μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και θερμοκρασίες που ενδεχομένως να αγγίξουν τους 26 βαθμούς Κελσίου.

 

Πτώση θερμοκρασίας

Την Κυριακή ωστόσο, θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο Ιόνιο, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά αλλά και στο ανατολικό Αιγαίο. Πιθανότατα θα βρέξει και στην Αττική. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μια μικρή πτώση της τάξεως των 4-5°C.

 

Βροχές και καταιγίδες

Από τη Δευτέρα και στη συνέχεια, ο καιρός προβλέπεται να είναι κατά διαστήματα πολύ άστατος με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις μπόρες, ακόμα και τις τοπικά έντονες καταιγίδες αλλά και σταδιακά τις χιονοπτώσεις στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει νέα πτώση και δεν φαίνεται να ξεπερνά τους 16-18°C. Αυτό σημαίνει ότι η συνολική πτώση από τις αυξημένες θερμοκρασίες του Σαββατοκύριακου θα φτάσει ακόμα και τους 8-10°C κατά τόπους.

 

Ο άστατος κατά περιόδους καιρός θα διατηρηθεί έως και τουλάχιστον τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.