Υπόθεση Φουρθιώτη: Με Κυβερνητική εντολή μεταφέρεται στην Εισαγγελία

Νωρίτερα, ο Μ. Φουρθιώτης κατέφυγε στο ΣτΕ, για την απόφαση απομάκρυνσης της φύλαξής του

Στη Δικαιοσύνη παραπέμπεται άμεσα, με κυβερνητική πρωτοβουλία, η «υπόθεση Φουρθιώτη». Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θα ζητηθεί η πλήρης διερεύνηση όλων των πτυχών της υπόθεσης. «Τον λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη», έλεγαν κυβερνητικές πηγές.

Ήδη, έχει παρέμβει οικονομικός εισαγγελέας και διερευνώνται οι οικονομικές πτυχές της υπόθεσης.

 

Την ακύρωση της απόφασης του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, με την οποία μειώθηκαν τα μέτρα φύλαξής του, ζητεί από το ΣτΕ ο Μένιος Φουρθιώτης.

 

 

Μέσω του δικηγόρου του, Πάνου Λαζαράτου, προσέφυγε σήμερα στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, υποστηρίζοντας ότι η συγκεκριμένη πράξη, που υπεγράφη στις 31 Μαρτίου 2021, είναι παράνομη και αντισυνταγματική.

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά Φουρθιώτη ζητεί την ακύρωση της συγκεκριμένης απόφασης επειδή δεν τηρήθηκε, όπως λέει, το γράμμα της διάταξης του άρθρου 20 του Συντάγματος, αφού δεν κλήθηκε σε ακρόαση πριν από την έκδοση της προσβαλλόμενης πράξης με την οποία μειώθηκαν τα μέτρα ασφαλείας.

 

 

Η πλευρά Φουρθιώτη υποστηρίζει ότι η επίμαχη πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. πάσχει από έλλειψη αιτιολογίας, ενώ αναφέρει ότι η προσβαλλόμενη πράξη εκδόθηκε πριν από τη συμπλήρωση του χρόνου εκπνοής της προηγούμενης πράξης, με την οποία αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας.