Βόλος: Συνελλήφθη απατεώνας Πολιτικός Μηχανικός – Πώς οι αστυνομικοί έφθασαν στη σύλληψή του

Δικογραφία για απάτες και απόπειρα απάτης σχηματίστηκε κατά άνδρα στο Βόλο, που κατάφερνε να αποσπάσει χρήματα από τα θύματά του, προσποιούμενος τον πολιτικό μηχανικό.

Δικογραφία για απάτες και απόπειρα απάτης σχηματίστηκε κατά άνδρα στο Βόλο, που κατάφερνε να αποσπάσει χρήματα από τα θύματά του, προσποιούμενος τον πολιτικό μηχανικό.

 

 

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο άνδρας, που συνελήφθη, προσποιούταν ότι ως πολιτικός μηχανικός δραστηριοποιούνταν για λογαριασμό μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών. Μάλιστα έπειθε τα θύματά του ότι αναζητούσε επαγγελματίες για εργασία σε νεοαναγειρόμενα συγκροτήματα σε δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς, αποσπώντας έτσι χρηματικά ποσά, ως εγγύηση της επαγγελματικής τους συνεργασίας.

Χθες, έγινε προκαθορισμένη συνάντηση μεταξύ δράστη και θύματος, καθώς είχε συμφωνηθεί να του καταβάλει 700 ευρώ. Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου επενέβησαν και ακινητοποίησαν τον δράστη.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
– το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των -700- ευρώ,
– το χρηματικό ποσό των -385- ευρώ,
– ένα μπλοκ αποδείξεων,
– δύο χειρόγραφες σημειώσεις με ονόματα,
– μία σφραγίδα,
– ένα κινητό τηλέφωνο και
– δύο ντοσιέ.

Επιπλέον, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο δράστης ενεργώντας με τον ίδιο τρόπο:

 

  • την 21-04-2021 το μεσημέρι στη Λάρισα, απέσπασε από ημεδαπό το χρηματικό ποσό των -385- ευρώ,
  • την 08-06-2021 το μεσημέρι στο Βόλο, απέσπασε από ημεδαπό το χρηματικό ποσό των -780- ευρώ,
  • προχθές (15-06-2021) το πρωί στο Βόλο, αποπειράθηκε να αφαιρέσει χρηματικό ποσό και από τέταρτο ημεδαπό, χωρίς ωστόσο να ολοκληρώσει την πράξη του.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.