Βασιλακόπουλος για γρίπη: Πρέπει φέτος να εμβολιαστούμε – Δύο συνάνθρωποί μας είναι διασωληνωμένοι

Τι είπε για την επαναφορά μάσκας

Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας Πανεπιστημίου Αθηνών μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ το πρωί της Δευτέρας και μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε «απογοητευτικά» τα νούμερα εμβολιασμού κατά του κοροναϊού με το επικαιροποιημένο εμβόλιο, ενώ παράλληλα μίλησε και για τη γρίπη.

Ο κ. Βασιλακόπουλος, εκτίμησε, ωστόσο, ότι δεν θα υπάρξει άμεσα επιδημιολογική επιδείνωση, ενώ επισήμανε πως «το επικαιροποιημένο εμβόλιο πιάνει όλα τα τρέχοντα στελέχη του ιού στη χώρα μας».

Ακόμη, προειδοποίησε ότι η περίοδος της ανοσίας έναντι του ιού διαρκεί μόλις τρεις μήνες μετά από την τελευταία δόση εμβολίου ή τη νόσηση και μετά από αυτό το διάστημα ο καθένας είναι απροστάτευτος.

Όσον αφορά στη γρίπη, ενημέρωσε πως δύο συνάνθρωποί μας είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ με γρίπη και επισήμανε πως «πρέπει φέτος να εμβολιαστούμε πολύ περισσότερο από όσο τα προηγούμενα χρόνια για να προστατευτούμε, γιατί λόγω των προηγούμενων περιορισμών με τις προστατευτικές μάσκες, η ανοσία του πληθυσμού έχει μειωθεί δραματικά».