Τραγωδία στη Νέα Μανωλάδα: Ληστής χτύπησε μητέρα και βίασε την κόρη

ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φρίκη έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Νέας Μανωλάδας, η είδηση ότι άνδρας βίασε 53χρονη, αφού προηγουμένως είχε χτυπήσει τη μητέρα της.

Όπως αναφέρει το Patris News, το απόγευμα της Κυριακής ένας άνδρας εισέβαλε στο σπίτι των δύο γυναικών που βρίσκεται κοντά στο κέντρο του χωριού στη Νέα Μανωλαδα. Ο δράστης αφού χτύπησε την 76χρονη, την πήγε στην τουαλέτα του σπιτιού και την έδεσε.

Αμέσως μετά ζήτησε χρήματα από την 53χρονη κόρη της, η οποία είχε μόνο 40 ευρώ πάνω της και στο σπίτι δεν υπήρχαν άλλα χρήματα. Τότε, ο δράστης της ζήτησε να πάει σε γείτονες για να μαζέψει χρήματα. Εκείνη τον άκουσε και πήγαν σε γειτονικά σπίτια, ζητώντας χρήματα. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, κάποιος της έδωσε 100 ευρώ και εκείνη τα έδωσε στον δράστη. Οι γείτονες είδαν αναστατωμένη την γυναίκα, ωστόσο, εκείνη δεν τους αποκάλυψε τι συμβαίνει. Οταν οι αστυνομικοί, αργότερα, την ρώτησαν γιατί δεν είπε τίποτα, τους απάντησε ότι ο δράστης την προειδοποίησε ότι «έχει βάλει βόμβα στη μάνα της και αν μιλήσει θα την ανατίναζε».

Σύμφωνα με την καταγγελία της 53χρονης, όταν επέστρεψαν στο σπίτι της, ο δράστης την βίασε. Οι δύο γυναίκες, που κατοικούν στη Νέα Μανωλάδα, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Πατρών για εξετάσεις. Εξαιτίας της σοβαρότητας της καταγγελίας, την υπόθεση ανέλαβαν οι άνδρες της Ασφάλειας Ηλιδας, ενώ από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε και ο Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας Ταξίαρχος Απ. Μαρτζάκλης.

Η κινητοποίηση του τμήματος Ασφαλείας Ηλιδας και του Α.Τ. Βουπρασίας ήταν άμεση. Μετά από συντονισμένη επιχείρηση οι αρχές συνέλαβαν τον φερόμενο ως δράστη (Αλβανός υπήκοος) στον Πύργο ο οποίος με λεωφορείο θα αναχωρούσε για την Καλαμάτα. Οι αρχές ερευνούν τη συμμετοχή του και σε άλλες εγκληματικές ενέργειες.