Θεσσαλονίκη: Αντιρρήσεις κατοίκων στην κατασκευή του fly over στον Περιφερειακό (Βίντεο)

Αντιρρήσεις κατά της κατασκευής του fly over κατέθεσε σήμερα στη Δημόσια Διαβούλευση ο Σύνδεσμος Κατοίκων Συνοικισμού Κωνσταντινουπολιτών

Αντιρρήσεις κατά της κατασκευής του fly over κατέθεσε σήμερα στη Δημόσια Διαβούλευση ο Σύνδεσμος Κατοίκων Συνοικισμού Κωνσταντινουπολιτών, ζητώντας “Την οριστική ματαίωση του έργου κατασκευής Υπερυψωμένης Ταχείας Λεωφόρου (Fly over) στον Περιφερειακό της Θεσσαλονίκης”.

Οι λόγοι τους οποίους επικαλούνται είναι:

1. Η Υπερυψωμένη Ταχεία Λεωφόρος (Fly over) είναι ένα έργο που απειλεί όλο το οικοσύστημα του Σέιχ Σου, καθόσον θα καταστρέψει 75.000 τετραγωνικά μέτρα περιαστικού δάσους

2. Θα αυξήσει ανεξέλγκτα την ατμοσφαιρική ρύπανση με ολέθριες επιπτώσεις όχι μόνο στο δάσος, τον μόνο πνεύμονα της πόλης μας, αλλά και στην ευρύτερη αστική περιοχή της Θεσσαλονίκης πλήττοντας κυρίως τους δήμους από τους οποίους διέρχεται (Δήμοι Παύλου Μελά, Νεάπολης-Συκεών, Θεσσαλονίκης και Πυλαίας Χορτιάτη).

3. Θα οξύνει δραματικά το ήδη έντονο πρόβλημα της ηχορύπανσης.

4. Θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στα υδραυλικά και πλημμυρικά χαρακτηριστικά της όμβριας απορροής.

5. Θα αλλοιώσει δραματικά την φυσιογνωμία της πόλης, θα υποβαθμίσει την αισθητική του τοπίου και ιδαίτερα του Οικισμού Κωνσταντινουπολιτών.

6. Τα προαναφερθέντα προβλήματα επηρεάζουν σημαντικά την ήδη επιβαρυμένη από τις πρόσφατες συνθήκες της πανδημίας ψυχοσωματική υγεία των κατοίκων της περιοχής και υποβαθμίζουν δραματικά την ποιότητα της ζωής τους.

7. Θα μειώσει την πραγματική αγοραστική αξία των ακινήτων της πληττόμενης περιοχής λόγω των ανωτέρω δυσμενών συνθηκών.