Θεοχάρης: Η Ελλάδα είναι από τις χώρες που θα εμπιστευτούν οι τουρίστες το καλοκαίρι

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΕΙΡΙΣΤΗΚΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα είναι μία από τις χώρες που θα εμπιστευτούν οι τουρίστες για τις καλοκαιρινές διακοπές, εκτίμησε ο Χάρης Θεοχάρης. 

Μιλώντας στην τηλεόραση του Mega, ο υπουργός Τουρισμού υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση χειρίστηκε έγκαιρα και με σωστό τρόπο την κρίση και αυτό θα επιφέρει θετικά αποτελέσματα στο μέλλον. 

Παράλληλα, ο Χάρης Θεοχάρης τόνισε ότι μέσα από την κρίση του κορωνοϊού αναπτύχθηκε η συνειδητοποίηση ότι μόνο μέσα από συνεργασίας μπορούμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα ενώ υπογράμμισε ότι αποτελεί μια ευκαιρία «αυτή η παύση που είναι αναγκαστική να μας δώσει χρόνο να σκεφτούμε καλύτερα και να σχεδιάσουμε με μεγαλύτερη τόλμη το μέλλον».

Ο υπουργός Τουρισμού υποστήριξε, παράλληλα, ότι πρέπει να επεκταθεί η τουριστική περίοδος και τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο.  «Κανονικά είναι ένα μπόνους η επέκταση της σεζόν, τώρα είναι ανάγκη» ανέφερε ο ίδιος και συνέχισε: «Θα υπάρχει η αντίστοιχη ζήτηση από την αγορά η οποία δεν θα μπορέσει να ικανοποιηθεί μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες».

Αναφορικά με τη στήριξη της τουριστικής αγοράς, ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι οι αρμόδιες αρχές τρέχουν να αναδείξουν τον τουρισμό και να καλύψουν το κενό.  «Τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση είναι μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων για να μπορέσουν να επιβιώσουν την κρίση. Το δεύτερο στάδιο, θα είναι ένα στάδιο στήριξης για να αρχίσουν να λειτουργούν. Με στόχο να ξεκινήσει να έρχεται το ρεύμα όσο πιο άμεσα γίνεται. Υπάρχουν σκέψεις για περαιτέρω αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων για επιχειρήσεις τουρισμού. Στόχος είναι να ανοίξουν οι επιχειρήσεις».

Ο Χάρης Θεοχάρης τόνισε, τέλος, ότι ο τουρισμός αποτελεί το 93% του ΑΕΠ του νότιου Αιγαίου, υπογραμμίζοντας το μέγεθος του προβλήματος.