Τέμπη: Τα σενάρια για την ισχυρή έκρηξη – «Άθικτες» οι μηχανές των δύο τρένων (Βίντεο)

Η εκτίμηση του μηχανολόγου Κώστα Λακαφώση για τη μεγάλη έκρηξη που ακολούθησε τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη.

Συνεχίζεται το μυστήριο γύρω από τα αίτια της σφοδρής έκρηξης που προκλήθηκε από τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη.

Άγνωστο παραμένει σε τι οφείλεται το «μανιτάρι» έπειτα από τη μεγάλη έκρηξη, με τους ειδικούς κατά τις πρώτες εκτιμήσεις τους ,να την αποδίδουν στα λάδια που είχαν στις μηχανές τους τα δύο τρένα.

Μιλώντας στο MEGA, ο μηχανολόγος αεροναυπηγός μηχανικός Κώστας Λακαφώσης αποκλείει αυτά τα αρχικά σενάρια για την έκρηξη αναφέροντας ότι κρύβει μεγάλη ποσότητα καύσιμης ύλης, όμως ακόμα δεν έχει εντοπιστεί η πηγή της.

‘Οπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο ίδιος οι μηχανές των τρένων δεν κάηκαν και το γεγονός αυτό δείχνει πως κάτι πρέπει να συνέβη στα πρώτα βαγόνια. Ειδικά στην σε ό,τι αφορά το Intercity τα δύο πρώτα βαγόνια λείπουν εντελώς ενώ το τρίτο είναι μισοκαμμένο.

Όσον αφορά, την εμπορική αμαξοστοιχία, ο κ. Λακαφώσης λείπουν δύο κοντέινερ. Όπως λέε το κάθε βαγόνι παίρνει 12 kg φρέον αλλά αυτή η ποσότητα δεν μπορεί να δημιουργήσει τόσο μεγάλη έκρηξη.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι ότι η φωτιά μετά την έκρηξη περιορίστηκε σε ένα πολύ συγκεκριμένο σημείο και δεν επεκτάθηκε προς τα πίσω.

Πάντως έχουν περάσει 9 ημέρες από το τραγικό δυστύχημα αλλά ακόμα δεν έχει δοθεί κάποια επίσημη απάντηση για τα αίτια της έκρηξης.