Τέμπη: Ανυψώθηκε και το τρίτο βαγόνι – Απομακρύνεται από το σημείο της τραγωδίας (Βίντεο)

Προς ολοκλήρωση βαίνουν οι έρευνες στον τόπο της τραγωδίας - Ανασηκώθηκε και το τρίτο βαγόνι

Ολοκληρώθηκε η ανάσυρση και του τρίτου βαγονιού από το σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης.

Πρόκειται για το βαγόνι του συρμού το οποίο βρισκόταν κάθετα προς την πλευρά του δρόμου. Τα βαριά μηχανήματα και οι γερανοί το ανασήκωσαν και οι πυροσβέστες θα το ελέγξουν για μια τελευταία φορά, πριν απομακρυνθεί από το σημείο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το βράδυ της Πέμπτης 2 Μαρτίου, τα συνεργεία διάσωσης υπό βροχή, ερεύνησαν σημεία του βαγονιού που ήταν προσπελάσιμα μετά την διάνοιξη πρόσβασης από τα ειδικά μηχανικά «ψαλίδια» που χρησιμοποιούνται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμος Κωνσταντία Δημογλίδου για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, ανέφερε ότι ο αριθμός των νεκρών είναι 57 και διευκρίνισεότι όσοι είχαν δηλωθεί αρχικά ως αγνοούμενοι συμπεριλαμβάνονται στους νεκρούς. «Σε αυτό το σημείο γίνεται το λάθος από κάποιους να προσθέτουν αυτούς που είχαν δηλωθεί από τους συγγενείς ως αγνοούμενοι αμέσως μετά το δυστύχημα, με τον αριθμό των νεκρών που έχουν ανασυρθεί. Όσοι είχαν δηλωθεί αρχικά συμπεριλαμβάνονται στους νεκρούς», ανέφερε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος.

Οι τραυματίες είναι 38 εκ των οποίων οι 31 νοσηλεύονται σε απλές κλίνες και άλλοι 7 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Την ίδια ώρα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας η διαδικασία ταυτοποίησης DNA. Mέχρι στιγμής όπως είπε η κα Δημογλίδου έχουν ταυτοποιηθεί 36 νεκροί. Από τον επικεφαλής της αναγνώρισης έχουν ενημερωθεί 11 οικογένειες. Η διαδικασία συνεχίζεται. Έχει διακοπεί οποιαδήποτε άλλη εργασία από τα εργαστήρια για να ολοκληρωθεί η διαδικασία ταυτοποίησης το συντομότερο δυνατό».