Συνάντηση Ιερώνυμου – Πατούλη: Θα διατεθούν rapid test στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Με σκοπό να λειτουργήσουν οι Ιεροί Ναοί με ασφάλεια

Επίσκεψη στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, όπου συνομίλησε με τον προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας, τόσο για τα προνοιακά έργα της Εκκλησίας, τα οποία στηρίζει η περιφέρεια, όσο και για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής να διαθέσει rapid test στους ναούς της Αρχιεπισκοπής, ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας.

 

 

Μετά το πέρας της συνάντησης, η οποία διήρκεσε 45 λεπτά, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του για τη συνάντηση με τον Γιώργο Πατούλη «και την ευκαιρία που δόθηκε να ανταλλάξουν απόψεις για την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων που υπάρχουν στην Αττική».

 

«Ευχαριστούμε τον κ. περιφερειάρχη», τόνισε ο μακαριότατος, «για τη δέσμευση της περιφέρειας, τις ημέρες που έρχονται, να προφυλάξει το προσωπικό των Ι. Ναών διαθέτοντας τεστ για τον κορωνοϊό, ώστε να προφυλάξουμε όσους εργάζονται στους ναούς (ιερείς, επιτρόπους, ιεροψάλτες, νεωκόρους) και να θωρακίσουμε με τον τρόπο αυτό και τους πιστούς που θα βρεθούν στις Εκκλησίες».

 

«Να λειτουργήσουν οι εκκλησίες μας με ασφάλεια»

 

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Αττικής εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά για τη συνάντηση με τον μακαριότατο και την ευκαιρία που τους δόθηκε να συζητήσουν «τη βούληση της περιφέρειας να συνδράμει έμπρακτα στο άνοιγμα των Εκκλησιών με ασφάλεια».

 

 

«Στο πλαίσιο αυτό», σημείωσε, «τα εξειδικευμένα κλιμάκια ιατρών και νοσηλευτών της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, θα συμβάλλουν στην ιχνηλάτηση και στην καλύτερη προστασία με rapid test του προσωπικού των ενοριών. Δυστυχώς και αυτό το Πάσχα δεν θα μπορέσουμε να το εορτάσουμε όπως είχαμε συνηθίσει», πρόσθεσε.

 

«Ωστόσο, σημασία έχει αυτή την περίοδο να λειτουργήσουν οι εκκλησίες μας με ασφάλεια, τόσο για τους πιστούς όσο και για το εκκλησιαστικό προσωπικό», υπογράμμισε. «Στο πλαίσιο της συνάντησης», κατέληξε ο Γιώργος Πατούλης, «είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και για μια σειρά από θέματα που αφορούν στο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας και στην ενίσχυση της συνεργασίας με την περιφέρεια σε έργα υποδομής, προκειμένου να συνεχιστεί το θεάρεστό της έργο στήριξης των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη».