Στάση εργασίας των αρχαιολόγων την Τετάρτη

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας των αρχαιολόγων λόγω της συνεδρίασης του ΚΑΣ για τα αρχαία στο μετρό Θεσσαλονίκης,

Στάση εργασίας προκήρυξε ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων για την Τετάρτη (18/12), από τις 12:00 ως τη λήξη του ωραρίου.

Οι αρχαιολόγοι προκήρυξαν στάση εργασίας «λόγω της εσπευσμένης από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ συνεδρίασης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, προκειμένου να εξετάσει τεχνική μελέτη για την απόσπαση των εξαιρετικής σπουδαιότητας αρχαιοτήτων που έχουν βρεθεί στον Σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης».

Παράλληλα, ο ΣΕΑ καλεί τους αρχαιολόγους των υπηρεσιών της Αττικής σε συγκέντρωση στο υπουργείο Πολιτισμού την Τετάρτη, στις 13:00. Ακόμη, καλεί όλα τα μέλη του να μετάσχουν στις κατά τόπους συγκεντρώσεις των τοπικών παραρτημάτων, στη Θεσσαλονίκη και σε όλη χώρα. Τέλος, ο ΣΕΑ καλεί όλα τα σωματεία του υπουργείου Πολιτισμού σε συστράτευση «για την κατά χώραν διατήρηση του μοναδικού ευρήματος για τη Θεσσαλονίκη», ενώ οι αρχαιολόγοι απευθύνουν έκκληση στα μέλη του ΚΑΣ «να μη συναινέσουν στην καταστροφή του σημαντικού αυτού μνημείου».