Σε επιφυλακή η Θεσσαλονίκη – Ασκήσεις ετοιμότητας στο ΑΧΕΠΑ για σεισμό

Ασκήσεις με εγκλωβισμένους ασθενείς

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές και της Θεσσαλονίκης για έναν πιθανό σεισμό, που μπορεί να ξεσπάσει στην πόλη.

 

 

Στο πλαίσιο της άσκησης προετοιμασίας, οι αρχές του ΑΧΕΠΑ οργάνωσαν άσκηση για απεγκλωβισμό ασθενών.

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώνεται λίγο μετά τις 11:00 στη Θεσσαλονίκη. Αμέσως σημάνει συναγερμός στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ καθώς υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένους ασθενείς μέσα σε συντρίμμια.

Ο σεισμός προκαλεί σοβαρές υλικές ζημιές σε δύο κλινικές του νοσοκομείου και αμέσως διατάσσεται η εκκένωσή τους. Στη “μάχη” ρίχνεται το προσωπικό του Πανεπιστημίου Νοσοκομείου με τη συνδρομή κλιμακίων του ΕΚΑΒ, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Οι ασθενείς μεταφέρονται σε πρόχειρες σκηνές που στήνονται στον αύλειο χώρο του νοσοκομείου και εκεί καταγράφεται το ιστορικό τους και τους παρέχεται οποιαδήποτε υποστήριξη χρειαστεί. Για τους εγκλωβισμένους ασθενείς ξεκινά επιχείρηση απεγκλωβισμού, ενώ υπάρχουν τραυματισμένα άτομα, τα οποία περιθάλπονται.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν σενάριο στο πλαίσιο άσκησης ετοιμότητας σε περίπτωση ισχυρού σεισμού στη Θεσσαλονίκη, όπου οι ασθενείς του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ χρειάζονται άμεση υποστήριξη προκειμένου να “γλιτώσουν” από τον “εγκέλαδο”.

Με πληροφορίες από το Thestival