Πυρκαγιές: Συνεχίζεται η μάχη στην Εύβοια – Βελτιωμένη η εικόνα στον Βαρνάβα

Συνολικά 57 πυρκαγιές κλήθηκε να αντιμετωπίσει σήμερα, Σάββατο 10 Ιουλίου η Πυροσβεστική Υπηρεσία

Συνολικά 57 πυρκαγιές κλήθηκε να αντιμετωπίσει σήμερα, Σάββατο 10 Ιουλίου η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

 

 

 

Μαίνεται η πυρκαγιά στα Νέα Στύρα 

 

Με την μεγαλύτερη προσοχή να δίνεται στην Εύβοια, καθώς όπως αναμένεται η φωτιά θα συνεχίσει να καίει και τις βραδινές ώρες, λόγω των ισχυρών ανέμων στην περιοχή, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχίζουν τις προσπάθειες κατάσβεσής της.

 

Μεγάλη είναι λοιπόν, η επιχείρηση της Πυροσβεστικής, για να περιοριστεί το μέτωπο της φωτιάς που ξεκίνησε στα Νέα Στύρα, με δύο οικισμούς, να έχουν ήδη εκκενωθεί προληπτικά, και τους πολίτες μα π έχουν λάβει οδηγίες ότι εάν και εφόσον χρειαστεί θα πρέπει να είναι έτοιμοι για να εκκενώσουν τα σπίτια τους.

 

Η φωτιά αργά το απόγευμα του Σαββάτου η φωτιά σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το τοπικό evima.gr, «είναι περιορισμένη στην κορυφογραμμή, στο βουνό ανάμεσα στα Στύρα και τον οικισμό Νιμπορειό και για την ώρα δεν μπορεί να ξεφύγει από κάπου».

 

«Εξαιρετικά βελτιωμένη» η εικόνα στον Βαρνάβα και στη Δυτική Αττική

 

Για την πυρκαγιά στον Βαρνάβα Αττικής, ο κ. Χαρδαλιάς, χαρακτήρισε την εικόνα της «εξαιρετικά βελτιωμένη» με διάσπαρτες εστίες.

Στην Δυτική Αττική, εκτός από το Πάτημα της Ελευσίνας, πυρκαγιές είναι σε εξέλιξη στον δρόμο για Δερβενοχώρια στην περιοχή της Μαγούλας, στην Λεωφόρο ΝΑΤΟ και Τροίας στον Ασπρόπυργο και στην περιοχή Ρουπάκι, επίσης στον Ασπρόπυργο.

 

Σχετικά με την πυρκαγιά στην Ελευσίνα, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι στην ευρύτερη περιοχή της Ελευσίνας και του Ασπροπύργου στα τοπωνύμια Ρουπάκι, Πάτημα και Σοφό πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν από τις 10 και μισή το πρωί διάσπαρτες εστίες σε χαμηλή βλάστηση. Κάποιες από αυτές πλησίαζαν τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις επί της λεωφόρου Δερβενοχωρίων αλλά οι πυροσβεστικές δυνάμεις απέτρεψαν την επέκτασή τους.

Σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα πραγματοποιήθηκε διακοπή της κυκλοφορίας από την ΕΛΑΣ στην Λεωφόρο ΝΑΤΟ , στη Λεωφόρο Δερβενοχωρίων, στη Λεωφόρο Ζωοδόχου Πηγής αλλά και σε άλλους κάθετους δρόμους.

 

Λόγω των πυρκαγιών αυτών η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία στην λεωφόρο Ζωοδόχου Πηγής στον Ασπρόπυργο, από το ύψος της λεωφόρου ΝΑΤΟ και από το ύψος του εργοστασίου Παπαστράτος, καθώς και στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας – Δερβενοχωρίων από το ύψος του εργοστασίου Κανάκη.

 

Λόγω της πυρκαγιάς στην δασική έκταση στον Βαρνάβα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Μαραθώνα – Καπανδριτίου, από το ύψος της οδού Αθηνών στην Ρήγα Φεραίου (Λεωφόρο Βαρνάβα), από την οδό Μιλτιάδη Μαντά, ρεύμα προς Βαρνάβα, στην οδό 25ης Μαρτίου και Νήσου Σερίφου, ρεύμα προς Βαρνάβα και στην Ανωνυμη Οδό από το ύψος του χωριού Βόθωνα, ρεύμα προς Γραμματικό.

 

Η πυρκαγιά στη Νέα Ιωνία Βόλου έχει αντιμετωπιστεί.