Μάχη με τις φλόγες σε Νέα Στύρα, Βαρνάβα και Ελευσίνα

Μήνυμα από το 112 για την φωτιά στα Στύρα

Συναγερμός έχει σημάνει από νωρίς στην Πυροσβεστική, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη πυρκαγιές στην Εύβοια και την Αττική.

 

 

Μεγάλη η πυρκαγιά στα Νέα Στύρα 

 

Η φωτιά στα Νέα Στύρα Ευβοίας έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύονται συνεχώς.

 

nbsp;

 

Μεγάλη είναι η επιχείρηση της Πυροσβεστικής για να περιοριστεί το μέτωπο της φωτιάς που ξεκίνησε στα Νέα Στύρα, με δύο οικισμούς, να έχουν ήδη εκκενωθεί προληπτικά, και τους πολίτες μα π έχουν λάβει οδηγίες ότι εάν και εφόσον χρειαστεί θα πρέπει να είναι έτοιμοι για να εκκενώσουν τα σπίτια τους, καθώς η φωτιά φαίνεται πως είναι ανεξέλεγκτη.

 

Οπτικό υλικό από τη μάχη με τις φλόγες έδωσε στη δημοσιότητα το Πυροσβεστικό Σώμα:

 

 

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, εντάσεως 7 με 8 μποφόρ, δυσχεραίνοντας το έργο των πυροσβεστών.

 

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, στην περιοχή έχουν σπεύσει ελικόπτερα super puma, 64 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 23 οχήματα, 5 Ε/Π (1 συντονιστικό, 1 Ε.Σ.) και 5 Α/Φ (4 CL ΚΑΙ ΤΟ BERIEV-200). Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

 

Και το θηριώδες ρωσικό αεροσκάφος τύπου Beriev Be-200 έχει ριχθεί στη μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια, σύμφωνα με το evima.gr.

 

Το Beriev-200 έχει αποδείξει, σύμφωνα με τη ρωσική ανακοίνωση, την αποτελεσματικότητά του στις αντιπυρικές μάχες στη Ρωσία, είναι το μοναδικό παγκοσμίως αεριωθούμενο-αμφίβιο αεροσκάφος, έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει έως 12 τόνους ύδατος και να ρίχνει συνολικά 270 τόνους με κάθε ανεφοδιασμό του σε καύσιμα.

 

Στην πυρκαγιά επιχειρεί το σύνολο των οχημάτων του Δήμου και λοιπών φορέων πολιτικής προστασίας, καθώς και ιδιωτών.

 

Εκκενώθηκε το χωριό Νημποριό, ενώ λίγο μετά τις 4 εστάλη και ειδοποίηση από το 112 στα κινητά όσων βρίσκονται στην περιοχή.

 

Δείτε το μήνυμα που δημοσίευσε το evima:

 

Δόθηκε εντολή στα περίπου 500 άτομα – κυρίως παραθεριστές, που βρίσκονταν στον οικισμό Νημποριό να ακολουθήσουν την διαδρομή μόνον προς το Μαρμάρι για λόγους ασφαλείας, δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας, Γιώργος Κελαϊδίτης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και στην Μαρία Δουρουδή.

 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά στα Στύρα επεκτάθηκε ταχύτατα σε δασική έκταση πολύ κοντά στον οικισμό λόγω και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

 

Μεγάλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και στις φωτιές σε Βαρνάβα και Ελευσίνα – Ασπρόπυργο

 

Στην Αττική, από το πρωί είναι σε εξέλιξη πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Βαρνάβα, καθώς και σε Ελευσίνα – Ασπρόπυργο, όπου υπάρχουν διάσπαρτες εστίες.

 

Στο Βαρνάβα επιχειρούν 67 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα και περιοδικά 5 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη. Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν ομάδες των ΟΤΑ και εθελοντές.

 

Καλύτερη είναι η εικόνα των διάσπαρτων εστιών φωτιάς σε Ελευσίνα και Ασπρόπυργο. Επιχειρούν 56 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρων, 21 οχήματα και από αέρος 1 ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη. Επιχειρούν επίσης ομάδες των ΟΤΑ.