Δήμαρχος Αχαρνών: Η φωτιά στη Βαρυμπόμπη φαίνεται να ξεκίνησε από έκρηξη σε πυλώνα της ΔΕΗ

Μάχη να περιορίσουν το καταστροφικό έργο της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην Βαρυμπόμπη δίνουν εδώ και ώρα επίγειες και εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής

Μάχη να περιορίσουν το καταστροφικό έργο της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην Βαρυμπόμπη δίνουν εδώ και ώρα επίγειες και εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής.

 

 

Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός εξαιτίας των ανέμων που επικρατούν στην περιοχή δίνεται ένας τιτάνιος αγώνας προκειμένου να περιοριστεί ο μεγαλύτερος όγκος της πυρκαγιάς που φαίνεται να ξεκίνησε από έκρηξη σε πυλώνα της ΔΕΗ.

“Έχουν πέσει όλες οι δυνάμεις την πυροσβεστικής αυτή την ώρα πάνω στη φωτιά προκειμένου να την περιορίσουν το συντομότερο. Νωρίτερα είχαμε και κάποιες εκρήξεις από έναν πυλώνα της ΔΕΗ με αποτέλεσμα ν αρπάξουν φωτιά τα καλώδια. Η φωτιά δυστυχώς συνεχίζεται υπάρχει μεγάλο πρόβλημα αυτή την στιγμή. Βρίσκομαι στην Βαρυμπόμπη στην περιοχή Αδάμες κοντά στα βασιλικά κτήματα. Επικρατούν άνεμοι αυτή την στιγμή στην περιοχή και γίνεται μια τεράστια προσπάθεια από τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής. Ευτυχώς η φωτιά είναι μακριά τουλάχιστον μέχρι ώρας από κατοικημένες περιοχές”.

Στο μεταξύ καθώς από την περιοχή παιρνούν γραμμές διανομής ηλεκτρικού ρεύματος που τροφοδοτούν μεγάλες περιοχές της Αττικής, υπάρχει φόβος ενός μπλακ άουτ.

Κάτι τέτοιο, θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στην πρωτεύουσα η όποια ταλαιπωρείται ήδη από τον πολυήμερο καύσωνα, με το δίκτυο της ΔΕΗ να είναι ήδη υπερφορτωμένο.

Αξίζει να σημειώσουμε πως στο Κρυονέρι είναι και ένας μεγάλος σταθμός διανομής ρεύματος, που τροφοδοτεί μεγάλο τμήμα του λεκανοπεδίου.