Πρώην συμμαθητής της Ρωσίδας – κατασκόπου: «Μας είχε πει ότι ήρθε από τη Γαλλία» (Βίντεο)

Ο Αργεντίνος αποκαλύπτει στοιχεία για τον χαρακτήρα της Ιρίνα Αλεξάντροβνα-Σμίρεβα

Νέες αποκαλύψεις γίνονται γνωστές για την υπόθεση της Ρωσίδας κατασκόπου που έμενε και δρούσε, από το 2018, στην Ελλάδα. Στο στόχαστρο των Αρχών βρίσκεται η δράση της «Μαρίας Τσάλλα», κατά κόσμον Ιρίνα Αλεξάντροβνα-Σμίρεβα.

Ο Javi Labourt, Αργεντίνος, που ζει στην Ελλάδα και ήταν συμμαθητής της Τσάλλαμ το 2018, σε φροντιστήριο στο οποίο και οι δύο μάθαιναν ελληνικά, δίνει νέα στοιχεία για την κατάσκοπο, τον χαρακτήρα και τις συνήθειες της. Επισημαίνει ότι δεν ήταν ανοιχτή σε συζητήσεις, ενώ όπως θυμάται είχε πει ότι προέρχεται από τη Γαλλία.
Ο ίδιος περιγράφει, στο Mega, έναν άνθρωπο ντροπαλό και απόμακρο, με εμφανή την αγάπη της για τη φωτογραφία.

«Ήταν φωτογράφος, ταλαντούχα καλλιτέχνης φωτογράφος. Ταξίδευε στην Ελλάδα, έβγαζε φωτογραφίες. Έβγαζε καλές φωτογραφίες, είχε μία πολύ καλή κάμερα. Όταν είσαι καλός φωτογράφος, επενδύεις χρήματα στον εξοπλισμό και αυτό είχε κάνει» είπε.

«Προσπαθούσε να μάθει την γλώσσα αλλά δεν ήταν τόσο παρούσα στα μαθήματα. Ήταν ντροπαλή, δεν ήταν πολύ ανοιχτός χαρακτήρας, δεν είχε πολλές συναναστροφές. Την καλούσαμε για φαγητό μαζί μας αλλά δεν ερχόταν. Δεν είχαμε προσωπικές συζητήσεις. Δεν ήταν ανοιχτή για να γίνουμε φίλοι. Δεν ήταν καλόβολη, ανοιχτός χαρακτήρας όπως άλλοι συμμαθητές μου» πρόσθεσε.

«Ήταν περίπου στην ηλικία μου, 35-36 χρονών τότε. Ήταν αδύνατη, είχε κοντά μαλλιά. Δε θυμάμαι από πού μας είχε πει ότι είχε έρθει. Νομίζω μας είχε πει ότι είχε έρθει από τη Γαλλία» συμπλήρωσε.

Το τηλεφώνημα «παγίδα» σε ηλικιωμένο

Θύμα της «Μαρίας Τσάλλα» και του δικτύου της φέρεται να έπεσε και ένας ηλικιωμένος άνδρας, 83 ετών σήμερα, ο οποίος παρουσιάστηκε ως μάρτυρας και υπέγραψε για την ταυτότητα της Ρωσίδας κατασκόπου. Όπως αποκάλυψε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Alpha, πριν από 30 χρόνια, ζούσε στα νότια προάστια και είχε γείτονες ένα ζευγάρι με το επώνυμο «Τσάλλα». Ήταν παντρεμένοι και είχαν ένα μωρό. Η μάνα Ελληνίδα και ο άνδρας Λατινοαμερικανός.

Κάποια στιγμή, όπως περιέγραψε, εγκατέλειψαν τη χώρα και από τότε έχασε την επικοινωνία μαζί τους. Ωστόσο, το 2018 και όταν εκείνος ήταν πλέον 78 ετών, φέρεται να δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από την Ελληνίδα μάνα. Έτσι, πήγε στην Εύβοια και βεβαίωσε τα στοιχεία.

«Δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από τη μητέρα, πέθανε τώρα ο πατέρας και μου λέει ”ξέρεις, πέθανε και φτιάχνω τα χαρτιά για να πάρει υπηκοότητα η κόρη και να έρθει στην Ελλάδα να σπουδάσει, την υπόθεση την έχω δώσει σε δικηγόρο, σε παρακαλώ, πήγαινε ως μάρτυρας”».

Δείτε το βίντεο: