«Μαρία Τσάλλα»: Η ΕΥΠ ψάχνει επαφές και μυστικές διαδρομές της Ρωσίδας κατασκόπου – Εδώ και 4 μήνες οι έρευνες (Βίντεο)

Οι έρευνες συμπίπτουν με τις συλλήψεις που έγιναν σε άλλες χώρες αντίστοιχων προσώπων του δικτύου «Illegals»

Εδώ και τέσσερις μήνες η ΕΥΠ διεξάγει έρευνες για την «Μαρία Τσάλλα», προκειμένου να ξετυλίξει το κουβάρι της υπόθεσης της Ρωσίδας Ιρίνα Σ. η οποία ζούσε στην Ελλάδα με πλαστά στοιχεία και δρούσε ως κατάσκοπος.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στο MEGA ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, χρονικά οι έρευνες της ΕΥΠ συμπίπτουν με τους εντοπισμούς και τις συλλήψεις που έγιναν σε άλλες χώρες, όπως Ιταλία και Νορβηγία, αντίστοιχων προσώπων του δικτύου «Illegals».

Σημειώνεται ότι η έρευνα έχει ξεκινήσει μετά τη φυγή της Ιρίνα Αλεξάντροβα Σμίρεβα, δηλαδή της «Μαρίας Τσάλλα», από την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, η ΕΥΠ προσπαθεί να συγκεντρώσει στοιχεία σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η Σμίρεβα υποβοηθήθηκε στο ληξιαρχείο του Αμαρουσίου, αλλά και το πώς έγινε η εγγραφή της στο δημοτολόγιο του Δήμου Αλιβερίου στην Εύβοια, παρά το γεγονός ότι δεν έμενε εκεί.

Τα στοιχεία δείχνουν πως η Σμίρεβα γνώριζε και είχε δεχτεί βοήθεια από δύο δικηγόρους, ενώ ακόμη είχε προσωπικές επαφές με άλλα τρία πρόσωπα, δύο γυναίκες και έναν άνδρα, ο οποίος διατηρούσε φροντιστήριο στην Αθήνα.

Η ΕΥΠ έχει συγκεντρώσει στοιχεία για τον κύκλο επαφών και γνωριμιών της Ρωσίδας κατασκόπου, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει ότι προσπάθησε να παρεισφρήσει σε πολιτικούς και στρατιωτικούς χώρους προκειμένου να αντλήσει πληροφορίες.