Πρόγνωση καιρού για τα Χριστούγεννα, από τον Σάκη Αρναούτογλου

Καλοκαιρία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο κατά την περίοδο των γιορτών

Καλοκαιρία δείχουν οι πρώτες προβλέψεις για τα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του μετεωρολόγου Σάκη Αρναούτογλου στην ΕΡΤ, την περίοδο των γιορτών θα υπάρχει καλοκαιρία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και κατά συνέπεια και στην Ελλάδα.

Ωστόσο οι προβλέπεις δεν είναι ιδιαίτερα καλές για την περίοδο πριν τα Χριστούγεννα. Και αυτό διότι νέα επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά.

 

 

Επίσης, οι πρώτες προβλέψεις του Accuweather, δείχνουν ότι δεν θα κάνουν την εμφάνισή τους χιόνια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κατά τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Στην Αθήνα ο υδράργυρος θα δείξει τα Χριστούγεννα από 8 έως 16 βαθμούς όπως άλλωστε την πραμονή Πρωτοχρονιάς και ανήμερα. 

[[{“fid”:”116450″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false},”type”:”media”,”field_deltas”:{“1”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false}},”link_text”:null,”attributes”:{“height”:479,”width”:730,”class”:”media-element file-default”,”data-delta”:”1″}}]]

Στη Θεσσαλονίκη οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν τα Χριστούγεννα από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου και την παραμονή Πρωτοχρονιάς και ανήμερα από  0 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

[[{“fid”:”116451″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false},”type”:”media”,”field_deltas”:{“2”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false}},”link_text”:null,”attributes”:{“height”:479,”width”:730,”class”:”media-element file-default”,”data-delta”:”2″}}]]

Πρόγνωση για την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου

Στα δυτικά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στο Ιόνιο μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Χαλκιδική, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς στην Κρήτη.

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο μέχρι 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, που γρήγορα θα εξασθενήσουν και από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.