Πολιτική Προστασία για καύσωνα: Αυτοί είναι οι κλιματιζόμενοι χώροι σε όλη την Αττική

«Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας συνεργάζεται στενά με τους δήμους και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την εφαρμογή των αναγκαίων μέτρων»

Έπειτα από την πρόβλεψη της ΕΜΥ για το νέο κύμα καύσωνα που έρχεται στη χώρα, ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής βρίσκεται σε πλήρη κινητοποίηση προκειμένου να ανταποκριθεί στις δυσκολίες που θα προκύψουν από τη «θερμή εισβολή».

 

 

Παράλληλα, εξακολουθεί να υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Που μπορούν να «δροσιστούν» οι πολίτες

Ο περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης καλεί τους πολίτες να λαμβάνουν μέτρα αυτοπροστασίας και ζητεί από τους δήμους να αποστέλλουν εγκαίρως τα επικαιροποιημένα στοιχεία με τις κλιματιζόμενες αίθουσες στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

Οι χώροι που διατίθενται για τη φιλοξενία και προστασία πολιτών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα (πολύ υψηλές θερμοκρασίες – καύσωνας) εμφανίζονται ανά Περιφερειακή Ενότητα στους χάρτες καθώς και σε πίνακες που είναι αναρτημένοι ανά Περιφερειακή Ενότητα στην Περιφέρεια Αττικής και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας.

«Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας συνεργάζεται στενά με τους δήμους και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την εφαρμογή των αναγκαίων μέτρων. Διαρκής στόχος μας είναι η μείωση των επικινδυνοτήτων στην Αττική», σημείωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης.