Quantcast

Πειραιάς: Κινητοποίηση ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία και τον ελλιμενισμό του «Σαρλ ντε Γκολ»

Ζήτησαν από την ελληνική κυβέρνηση την άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο, το κλείσιμο των βάσεων των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ στην Ελλάδα, καθώς και να σταματήσει η αποστολή πολεμικού εξοπλισμού στην Ουκρανία

Συγκέντρωση στο Πασαλιμάνι και πορεία στους δρόμους του Πειραιά πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, στην οποία συμμετείχαν εργατικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις.

Κεντρικό σύνθημα ήταν «Όχι στον πόλεμο! Απεμπλοκή της χώρας μας! Ανεπιθύμητα τα πλοία των ιμπεριαλιστών στο λιμάνι του Πειραιά», με την κινητοποίηση να γίνεται με αφορμή τον ελλιμενισμό του γαλλικού αεροπλανοφόρου «Σαρλ ντε Γκολ» στον Πειραιά.

Όπως ανέφερε στην ομιλία του ο Γιώργος Καλαμαράς, αναπληρωτής γγ του Εργατικού Κέντρου Πειραιά: «Με τη σημερινή μας κινητοποίηση εδώ, από τον Πειραιά, στέλνουμε μήνυμα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, έναν άδικο πόλεμο που γίνεται για τα κέρδη των λίγων εδώ και 29 ημέρες στην Ουκρανία. Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απαράδεκτη εισβολή της καπιταλιστικής Ρωσίας στην Ουκρανία, που έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες νεκρούς, εκατοντάδες χιλιάδες ξεσπιτωμένους και εκατομμύρια πρόσφυγες. Καταδικάζουμε τα γεράκια του πολέμου των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, που μυρίστηκαν φρέσκια σάρκα και συνωστίζονται στην περιοχή για τα δικά τους συμφέροντα, τροφοδοτώντας την έναρξη αυτού του πολέμου».

Παράλληλα, τόνισε ότι οι συγκεντρωμένοι καταδικάζουν την παρουσία των ΝΑΤΟικών πλοίων, «που έχουν βρει απάγκιο στα δολοφονικά τους σχέδια εδώ, στον Πειραιά. Όλες τις προηγούμενες μέρες σουλατσάρουν στο λιμάνι φρεγάτες, αντιτορπιλικά, καταμαράν και σήμερα έκανε την εμφάνισή του το αεροπλανοφόρο του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού ‘Σαρλ Ντε Γκωλ’. Τους λέμε πως είναι ανεπιθύμητοι. Να τσακιστείτε να φύγετε από ‘δω».

Ζήτησαν από την ελληνική κυβέρνηση την άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο, το κλείσιμο των βάσεων των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ στην Ελλάδα, καθώς και να σταματήσει η αποστολή πολεμικού εξοπλισμού στην Ουκρανία, αλλά και να μην «τολμήσουν», όπως είπε ο κ. Καλαμαράς, «να στείλουν φαντάρους ή στρατιωτικό προσωπικό εκτός συνόρων».