Πάσχα: Εκκλησίες και μετακινήσεις στο τραπέζι των ειδικών

Οι αποφάσεις αναμένονται το πιθανότερο εντός της εβδομάδας

Με τον κλοιό να στενεύει για την μετακίνηση εκτός νομού, μελετάται πώς θα εορταστεί το Πάσχα στις εκκλησίες.

 

 

Μια μόλις εβδομάδα πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα, το ερώτημα όλων είναι πως θα περάσουμε το φετινό Πάσχα, με το βλέμμα πάντα στραμμένο στην εκρηκτική κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας, αλλά και την ανάγκη του κόσμου να ξεφύγει από τα όρια της πόλης.

 

Ωστόσο, οι περισσότεροι επιστήμονες εμφανίζονται διστακτικοί ως προς το άνοιγμα των μετακινήσεων και παράλληλα η κυβέρνηση συστήνει λίγη ακόμα υπομονή στους πολίτες.

 

Επομένως, όπως όλα δείχνουν η όποια χαλάρωση των μέτρων μεταφέρεται για μετά το Πάσχα, μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες οι ανακοινώσεις οι οποίες αναμένονται να ακολουθήσουν το μοτίβο προηγούμενων αντίστοιχων κρίσιμων ημερών και να γίνουν σε ανώτατο επίπεδο, θα αναφέρουν πώς θα εορτάσουμε το φετινό Πάσχα αλλά θα παρουσιάζουν και έναν οδικό χάρτη άρσης των μέτρων. Η κλιμακωτή αυτή άρση του lockdown θα περιλαμβάνει βήματα αποσυμπίεσης που θα αφορούν την εστίαση, τις μετακινήσεις, τα σχολεία και τα φροντιστήρια, αλλά και το λιανεμπόριο.

 

Το σενάριο για τον εορτασμό στις εκκλησίες

 

 

Την ίδια στιγμή, τις βάσεις για να βρεθεί λύση αμοιβαίου συμβιβασμού σχετικά με τον εορτασμό του Πάσχα φαίνεται να έβαλαν κυβέρνηση και Εκκλησία.

 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το σενάριο που προκρίνεται είναι:

Για τη Μεγάλη Παρασκευή η περιφορά του Επιταφίου να γίνει περιμετρικά του ναού και με αυστηρή επιτήρηση των μέτρων ασφαλείας (για μάσκες, αποστάσεις).

 

Όσον αφορά το Μεγάλο Σάββατο, αυτό που κερδίζει έδαφος είναι η αναγγελία αρκετά νωρίτερα της 12ης βραδινής της Ανάστασης, παρουσία πιστών αλλά με τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων.