Παρέλαση 25ης Μαρτίου: Πτήσεις επίδειξης αεροπορικής ισχύος

Ελληνικά και αμερικανικά F-16, Rafale και Mirage

Για τον εορτασμό των 200 ετών από την ελληνική επανάσταση.

 

 

Μαχητικά αεροσκάφη από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Γαλλία, αμερικανικά και βρετανικά ιπτάμενα τάνκερ, η δύναμη της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας, επιθετικά και μεταφορικά ελικόπτερα του στρατού, ελικόπτερα του πολεμικού ναυτικού αλλά και πτητικά μέσα της αστυνομίας, του λιμενικού και του πυροσβεστικού σώματος.

 

 

Η παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου δεν θα είναι ανοιχτή στις Ελληνίδες, τους Έλληνες και τα Ελληνόπουλα λόγω των περιορισμών για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, όμως στην επέτειο των 200 ετών από τη δημιουργία του σύγχρονου ελληνικού κράτους θα λάβουν μέρος από αέρος πτητικά μέσα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Γαλλία και την Βρετανία.

 

Λίγο μετά τις 10 το πρωί της Πέμπτης, ώρα έναρξης της στρατιωτικής παρέλασης, από αέρος θα πετάξουν πάνω από το κέντρο της Αθήνας τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, ανοίγοντας τις εκδηλώσεις.

 

 

Αμέσως μετά θα πραγματοποιήσουν διέλευση τέσσερα F-16 της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας, προερχόμενα από τη βάση του ΝΑΤΟ στο Αβιάνο της Ιταλίας.

 

 

Ο επόμενος σχηματισμός που θα περάσει πάνω από το Σύνταγμα θα αποτελείται από τέσσερα Mirage 2000-5 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

 

 

«Την σκυτάλη» θα λάβουν αμέσως μετά τέσσερα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη Rafale της Armee de l Air, όμοια με αυτά που πριν λίγο καιρό συμφώνησε να αγοράσει η ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

 

 

Στη συνέχεια θα διέλθουν πάνω από τον χώρο των επισήμων, της Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού, των αρχηγών των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή, του διαδόχου του βρετανικού θρόνου Καρόλου, του πρωθυπουργού της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν και της υπουργού Άμυνας της Γαλλίας Φλοράνς Παρλί τέσσερα αεροσκάφη τύπου F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας, με τα οποία θα κλείσει το πρόγραμμα των μαχητικών αεροσκαφών.

 

 

Θα ακολουθήσει ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας P-3B, που εκσυγχρονίζεται για το Πολεμικό Ναυτικό.

 

 

Από τον αττικό ουρανό θα περάσουν αμέσως μετά δύο τεράστια ιπτάμενα τάνκερ: Πρώτο ένα αμερικανικό αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού KC-135 και στη συνέχεια ένα Voyager της RAF.