Παμψηφεί πέρασε το σχέδιο για τους μετανάστες στο δήμο Πειραιά

ΑΠΟΜΟΝΩΘΗΚΕ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μια σημαντική απόφαση έλαβε σήμερα ο δήμος Πειραιά, καθώς εγκρίθηκε παμψηφεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά το Σχέδιο Δράσης του Συμβουλίου Μεταναστών.

Τα θέματα των δικαιωμάτων του ασύλου, της παιδείας, της υγείας, του πολιτισμού, του αθλητισμού, της εργασίας και ειδικότερα της προστασίας των προσφυγόπουλων, εγκρίθηκαν και υπερψηφίστηκαν από όλες τις παρατάξεις, πλην των δυο δημοτικών συμβούλων της Χρυσής Αυγής.

Αποτελεί αναμφισβήτητα μια φωτεινή εξαίρεση ο Πειραιάς της προσφυγιάς, που κατάφερε ένα θέμα της κεντρικής πολιτικής σκηνής, που δυστυχώς διχάζει, να γίνεται σημείο σύγκλισης των δυνάμεων του συνταγματικού τόξου και να αφήνει τους ναζί στη θλιβερή γωνιά τους.

Και επειδή βεβαίως πρέπει και «τα καλά να λέγονται», η ευρύτατη αυτή πλειοψηφία πρέπει να πιστωθεί στον πρόεδρο της σχετικής επιτροπής, Αντιδήμαρχο Δημήτρη Καρύδη, ο οποίος αποδεικνύει ότι η μεταφορά της πολιτικής εμπειρίας από την κεντρική πολιτική στο πεδίο της αυτοδιοίκησης, μπορεί να είναι πολλές φορές πολύ θετική.

Η επιτροπή κατάφερε να ενώσει τους πάντες και να απομονωθεί η Χρυσή Αυγή, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Και θα πρέπει να τονιστεί και η μεγάλη προσπάθεια που έγινε για το σκοπό αυτό από την αντιπρόεδρο της επιτροπής, Π. Καλαγιά, τη γενηκή γραμματέα κ. Μελά, και τους επικεφαλής της παμπειραϊκής πρωτοβουλίας, Σ. Αλεξόπουλου.

Απέναντι στις διχαστικές κραυγές η ψήφιση του σχεδίου από το 95% δείχνει ότι ο δήμος βαδίζει σε καλό δρόμο.