Πακιστάν: Τουλάχιστον εννέα αστυνομικοί νεκροί σε επίθεση αυτοκτονίας

"Ο βομβιστής αυτοκτονίας οδηγούσε μοτοσικλέτα και έπεσε στο πίσω μέρος του λεωφορείου", δήλωσε ο Αμπντούλ Χάι Αμίρ, αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας

Τουλάχιστον εννέα αστυνομικοί σκοτώθηκαν και 16 άλλοι τραυματίστηκαν σήμερα σε επίθεση αυτοκτονίας εναντίον του λεωφορείου στο οποίο επέβαιναν στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, έγινε γνωστό από την αστυνομία.

“Ο βομβιστής αυτοκτονίας οδηγούσε μοτοσικλέτα και έπεσε στο πίσω μέρος του λεωφορείου”, δήλωσε ο Αμπντούλ Χάι Αμίρ, αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας.

Η επίθεση σημειώθηκε στην πόλη Ντάνταρ στην περιοχή Κάτσι, περίπου 120 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Κουέτα, πρωτεύουσας της επαρχίας Μπαλουτσιστάν.

Ο απολογισμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί καθώς οκτώ τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Πρόκειται για την πιο πρόσφατη σε μια σειρά επιθέσεων εναντίον αστυνομικών στο Πακιστάν. Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

Το Μπαλουτσιστάν είναι μια μεγάλη, φτωχή και αραιοκατοικημένη επαρχία του Πακιστάν, στα σύνορα με το Αφγανιστάν και το Ιράν. Η επαρχία είναι πλούσια σε υδρογονάνθρακες και μέταλλα, αλλά οι κάτοικοί της –σχεδόν 12 εκατ. άνθρωποι– διαμαρτύρονται ότι η κυβέρνηση του Πακιστάν τους έχει περιθωριοποιήσει και κλέβει τους φυσικούς πόρους της περιοχής.

Εδώ και χρόνια είναι θέατρο βίαιων συγκρούσεων μεταξύ διαφορετικών εθνοτικών και θρησκευτικών ομάδων. Στην περιοχή η αστυνομία γίνεται συχνά στόχος επιθέσεων από τοπικές ομάδες ανταρτών ή τους Πακιστανούς Ταλιμπάν.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ