Μύκονος: Αίρεται το lockdown από αύριο

«Το ευτυχές είναι πως τα μέτρα στη Μύκονο απέδωσαν»

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα το μίνι lockdown που επιβλήθηκε στο νησί των ανέμων λαμβάνει αύριο, 26 Ιουλίου, τέλος. Την ίδια ώρα όμως θα επαναξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση στη Μύκονο, η οποία τελεί υπό καθεστώς καραντίνας από το Σάββατο, 17 Ιουλίου.

 

 

Εκτός όμως από τις τοποθετήσεις κυβερνητικών στελεχών και η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας με ανακοίνωση που είχε εκδώσει, υποστήριζε πως τα περιοριστικά μέτρα θα ισχύουν ως αύριο. Αυτό όμως δεν μείωσε τις αντιδράσεις των επιχειρηματιών, οι οποίοι αναμένουν εναγωνίως τις τελικές αποφάσεις και την πολυπόθητη άρση της καραντίνας.

Το ευτυχές είναι πως τα μέτρα στη Μύκονο απέδωσαν, όπως ανέφερε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης. Ο ίδιος προανήγγειλε το «άνοιγμα» του νησιού καθώς υπάρχει μεν ελάχιστη μείωση, σταθεροποίηση δε στις συρροές των κρουσμάτων.

Σημειώνεται ότι οι επιχειρηματίες της Μυκόνου προ ημερών προχώρησαν σε μια σειρά από προτάσεις προκειμένου να «ανοίξει» το νησί, στις οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβανόταν και η χορήγηση μπόνους 150 ευρώ από τις επιχειρήσεις στους εργαζόμενους που εμβολιάζονται κατά της covid-19.

Ποια άλλα νησιά μπαίνουν στο στόχαστρο
Την ίδια ώρα, προβληματισμό προκαλεί στους ειδικούς η εικόνα και άλλων νησιών και ενώ βρισκόμαστε στην καρδιά της τουριστικής σεζόν. Συγκεκριμένα πρόκειται για τα νησιά: Πάρος, Σαντορίνη, Ρόδος, Κρήτη, αλλά και η Ζάκυνθος και η Κέρκυρα. Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών δήμαρχοι τουριστικών νησιών είχαν απευθύνει έκκληση για αυστηρή τήρηση των μέτρων και αύξηση των ποσοστών εμβολιασμού, ειδικότερα στους εποχικούς εργαζόμενους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η αρμόδια επιτροπή θα κρίνει αν και στα παραπάνω νησιά είναι απαραίτητη η λήψη περιοριστικών μέτρων «τύπου Μυκόνου».