Μωβ μέδουσες: Έχουν εξελιχθεί σε εφιάλτη για τους λουόμενους – Ο χάρτης με τις πιο επικίνδυνες παραλίες

Όλοι όσοι πηγαίνουν στις παραλίες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί

Σε εφιάλτη έχουν εξελιχθεί για τους λουόμενους οι μωβ μέδουσες στις παραλίες της Ελλάδας, καθώς αρκετές περιοχές της χώρας μας αντιμετωπίζουν πλέον πρόβλημα, με το τσίμπημά τους να είναι εξαιρετικά επώδυνο.

Όλοι όσοι πηγαίνουν στις παραλίες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα που ορίζει το συγκεκριμένο πρωτόκολλο σε περίπτωση τσιμπήματος.

Στον ισότοπο inaturalist.org υπάρχει χάρτης που δείχνει σε ποιες περιοχές εντοπίζονται οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις, για να ξέρουμε πού μπορούμε να κολυμπάμε άφοβα και πού πρέπει να προσέχουμε διπλά πριν πάρουμε την απόφαση να βουτήξουμε.

Στον Αργοσαρωνικό οι περισσότερες

Σύμφωνα με το τελευταίο JellyReport που βασίζεται στις καταγραφές που μπαίνουν στην πλατφόρμα του iNaturalist, το μεγαλύτερο μέρος της πληθυσμιακής έξαρσης είναι στον Αργοσαρωνικό, με επέκταση στον Αργολικό και Κυκλάδες, στο Ιόνιο, στη Νότια Πελοπόννησο, στα Βόρειο-δυτικά της Κρήτης και στο 1ο πόδι της Χαλκιδικής.


Με μικρότερες εμφανίσεις εντοπίζονται και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, με καθαρά να φαίνονται τα νησιά του Βόρειου Αιγαίο (Λήμνος, Λέσβος, Χίος, Ικαρία και Σάμος).